Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Un agronom de 32 de ani, noul şef al Direcţiei Agricole Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia pentru Agricultură Suceava are, de ieri, un nou director executiv. Inginerul agronom Vasile Irinel Costan are 32 de ani şi a fost numit în această funcţie cu titlu interimar, până la concursul pentru ocuparea funcţiei de director, care va avea loc în data de 1 septembrie a.c.. Până ieri, inginerul Costan a fost directorul Inspectoratului pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Suceava. Absolvent al Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, promoţia 2006, cu un masterat în managementul agricol la aceeaşi universitate, Vasile Irinel Costan este şi fermier, la Liteni. Deţine 23 de hectare de teren agricol, pe care în acest an a cultivat soia şi grâu. La grâu, ne-a declarat el, a obţinut peste 5.000 kg/ha. „Am utilaje, îmi lucrez singur pământul. Nu facem agricultură, nu avem ce mânca. Ca să câştigi însă din agricultură trebuie să te ajute statul, pentru că produci mâncare. Aţi văzut, la inundaţii, ce a scos mai întâi guvernul din rezervele statului? Mâncare. Betoanele vin după aceea”, a spus noul director al Direcţiei Agricole.

 

„În Franţa, ministerul Agriculturii joacă în faţa fermierului, nu invers”

Din această funcţie şi-a declarat intenţia de a susţine producătorii agricoli atât pe segmentul de piaţă, cât şi în faţa factorilor decizionali, precum şi de a avea o foarte bună comunicare cu aceştia. „În Franţa, ministerul Agriculturii joacă în faţa fermierului, nu invers. Fermierii, asociaţiile agricole, cei care produc trebuie sprijiniţi şi susţinuţi permanent şi eu intenţionez să fac asta”, a afirmat Vasile Irinel Costan. El a precizat că se va înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director deoarece este convins că activitatea la Direcţia pentru Agricultură i se potriveşte.

În ceea ce priveşte apartenenţa politică, Vasile Irinel Costan este de 13 ani membru PSD. A fost preşedintele organizaţiei locale PSD Liteni şi consilier local în această comună, funcţii din care a demisionat odată ce a devenit funcţionar public. „Sunt simplu membru de partid, iar apartenenţa politică a fermierilor nu mă interesează”, a mai spus proaspătul director interimar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un agronom de 32 de ani, noul şef al Direcţiei Agricole Suceava.
 Vizualizări articol: 3235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un agronom de 32 de ani, noul şef al Direcţiei Agricole Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe barba si banii lui, iri va "castiga" postul trimis de
( 5 aug 2014, 13:49:46
L-am vazut pe iri mai demult la o emisiune de divertisment cu specific culinar a unei televiziuni locale si dupa 3 minute ma intebam cine "pelea mea" e kataroiu asta. Avea un vocabular redus, carisma zero, glume rasuflate de bombelo. Asta daca o "tine tot asa" pe functii frumoase si banoase la 40 de ani o sa "detina" vreo 300 de hectare. La el a mers reteta clasica.A intrat in PSD inca din liceu. A urmat oleaca di facultate pe sistemu : jeaca di pele am, oleaca di bataii stiu, mamica si tatica o zis sa fiu cuminte ca o sa aranjeze "unchiu" un post bun dupa facultate, deci direct la Iasi. Dupa care fireste ca a intrat "in paine" pe fonctii frumoase.Cu de astia vrea oare pesedeul sa starpeasca sistemul mafiot creat de basalau ? Problema acum nu mai e jos basaul ci jos sistemul mafiot creat de el chit ca 3 patrimi din el va merge mai departe tot asa si pe pe viitor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei