Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la Guvern

Microbuz şcolar pentru copiii din Ploşcii şi Lupcina care mergeau pe jos până la 12 km pentru a ajunge la cursuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru zeci de copii din satele Ploşcii şi Lupcina drumul la şcoală ar putea fi scurtat considerabil după ce Guvernul a decis să aloce un microbuz pentru transportul elevilor şi preşcolarilor.

Potrivit viceprimarului comunei Ulma, Nicolae Ciocan, microbuzul va fi preluat în următoarele zile, iar până la începerea noului an şcolar urmează să se clarifice şi problema șoferului.

„În schema de personal avem un post de şofer, singura problemă este că nu avem buget pentru a-l plăti. În cazul în care nu vom primi buget avem alte soluţii pentru ca microbuzul să transporte copiii la şcoală. Un rol determinant l-a avut domnul deputat Marocico, ale cărui intervenţii pe lângă membrii Guvernului s-au dovedit a fi esenţiale pentru alocarea unui microbuz şcolar la Ulma”, a arătat viceprimarul Nicolae Ciocan.

Primele demersuri pentru alocarea unui microbuz şcolar datează din decembrie 2013, când directorul Şcolii din Ulma, Gheorghe Boghian, a întocmit un material documentat pe care l-a înaintat tuturor instituţiilor competente să rezolve această cerere.

„Copiii din Ploşcii aveau de mers zilnic câte 6 km dus şi 6 km întors, asta pe un drum mai scurt, denivelat şi cu destul de multe pericole. La Lupcina, drumul parcurs de copii zilnic era de circa 8 km dus-întors, astfel încât un microbuz era vital pentru această zonă. Am trimis un raport detaliat pe această temă încă de la finele lui 2013, iar intervenţia domnului deputat Ioan Marocico a scurtat considerabil termenul de aşteptare prin care ni s-a alocat acest microbuz şcolar”, a precizat Gheorghe Boghian.

De serviciile microbuzului care va deservi Şcoala din Ulma vor beneficia circa 20 de copii din Ploşcii şi alţi 40 din Lupcina.

Ioan Marocico, deputatul minorităţii ucrainene din România, spune că a aflat despre problemele oamenilor din această zonă a judeţului Suceava şi imediat a făcut o interpelare de la microfonul Camerei Deputaţilor, iar mai apoi a adus şi alte argumente pentru a-i convinge pe membrii Guvernului de necesitatea alocării unui microbuz şcolar.

„Mă bucur că această problemă s-a rezolvat şi sper ca şi autorităţile locale să găsească soluţii pentru a angaja un şofer astfel încât microbuzul să nu fie doar decorativ, ci să fie în sprijinul copiilor care frecventează şcoala”, a declarat Ioan Marocico.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microbuz şcolar pentru copiii din Ploşcii şi Lupcina care mergeau pe jos până la 12 km pentru a ajunge la cursuri.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Microbuz şcolar pentru copiii din Ploşcii şi Lupcina care mergeau pe jos până la 12 km pentru a ajunge la cursuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei