Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol

O femeie şi doi copii minori, aproape de a fi mâncaţi de un câine ciobănesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clipe de coşmar pentru o femeie şi cei doi copii, unul de 7 ani şi celălalt de 12 ani, cu care aceasta se deplasa spre casa din Mihoveni, după ce un câine ciobănesc a scăpat din legătoare şi i-a atacat pe cei trei. Scenele s-au petrecut în plină zi, pe 20 iulie, iar până când unul din proprietari a catadicsit să cheme câinele acesta o umpluse deja de sânge pe femeie şi îi băgase în sperieţi pe copii.

„Când am ajuns la poarta lui Poroch Petru erau trei căţei, unul mai mărişor şi alţi doi mai mici. Ne-au înconjurat imediat, iar una dintre vecine şi-a luat căţelul în braţe, numai că de după colţul gardului a apărut lătrând un câine mare ciobănesc. Venea direct spre băiatul meu cel mare, iar de frică, eu aveam o sacoşă cu o sticlă şi un portofel cu care i-am dat în cap. Câinele a sărit pe pieptul meu, dar l-am împins cu mâinile şi apoi m-a rupt de picior şi am căzut în şanţ. Eu ţipam foarte tare şi soţia lui Petru Poroch a ieşit şi a chemat câinele”, a povestit Lăcrămioara Goraş clipele de groază pe care le-a petrecut alături de cei doi copii minori ai ei.

Cu ultimele puteri şi cu băieţii extrem de speriaţi, femeia a reuşit să se târască până acasă, deşi era plină de sânge, de unde a sunat la ambulanţă.

Lăcrămioara Goraş a primit îngrijiri medicale, iar pentru vindecarea rănilor de la piciorul drept legiştii au considerat că are nevoie de 13-15 zile de îngrijiri medicale.

 

Dosar penal pentru proprietarul câinelui

Între timp, Lăcrămioara Goraş a depus o plângere şi la Poliţia Şcheia, iar Petru Poroch, proprietarul câinelui agresiv, s-a ales cu dosar penal pentru neluarea măsurilor necesare pentru prevenirea atacului canin.

„Persoana respectivă nu este la prima reclamaţie, pe numele său existând alte două dosare penale, pentru loviri şi alte violenţe, respectiv ameninţări. În aceste dosare a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei, iar în ceea ce priveşte actualul dosar, acesta îşi va urma cursul firesc”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

De cealaltă parte, primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, a precizat că la instituţia pe care o conduce au fost înregistrate mai multe plângeri la adresa lui Petru Poroch pentru o gamă întreagă de probleme.

„Este o persoană cu care nu se poate discuta în mod normal. Aştept ca poliţia să-şi facă datoria până nu va fi prea târziu”, a menţionat primarul Andriciuc.

 

Femeia muşcată de câinele ciobănesc trăieşte cu teama că incidentul se poate repeta oricând

Pentru Lăcrămioara Goraş evenimentul de acum două săptămâni este încă viu în memorie. Femeia se teme atât pentru integritatea ei corporală, cât mai ales pentru viaţa celor doi copii, ţinând cont că în câteva săptămâni se reiau cursurile şcolare, iar băieţii trebuie să treacă zilnic prin faţa gospodăriei lui Petru Poroch.

„Rog să fie mutat câinele de pe grădină şi să fie ţinut în curte, deoarece ne este frică să mergem la magazin sau în alte locuri. Peste o lună şi jumătate începe şcoala şi grădiniţa şi avem copii care trec pe la poarta lui Poroch Petru şi este pericol să se dezlege câinele şi să mănânce vreun copil”, este strigătul de disperare transmis de mama celor doi copii din Mihoveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie şi doi copii minori, aproape de a fi mâncaţi de un câine ciobănesc.
 Vizualizări articol: 7059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
O femeie şi doi copii minori, aproape de a fi mâncaţi de un câine ciobănesc4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ultima soluţie trimis de
( 5 aug 2014, 13:20:40
Nu vă aşteptaţi la măsuri urgente, luate de autorităţi,nici vorbă.Sunt ciobani care îşi arogă nişte drepturi în plus în comunitate,pe semne că ei sunt acei oameni speciali care ştiu să "picteze"înscrisuri cu oi pe dealuri şi au unele privilegii prin munca depusă,de la apia,de la primărie,poliţie etc.
Pentru fiecare dintre"organe", ei trebuie să fie binevoitori,altfel...
Propunerea mea este"ultima soluţie",de care mulţi ar să sară ca fripţi(protecţia animalelor)-OTRAVA.Integritate mea corporală,mi-o apăr eu.Cu orice mijloace.
2.   Solutia trimis de
( 5 aug 2014, 17:37:18
mai intai petru poroch trebuie impuscat si dupa aia cainele. problema rezolvata
3.   Mda.... trimis de
( 5 aug 2014, 18:58:05
exista totusi si o lege pentru cei care nu isi supravegheaza animalele.. asta depinde cum e aplicata.. de cum vrea sefu cu cascheta sa faca incadrarea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei