Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Festivalul Naţional al Păstrăvului va avea loc la Ciocăneşti, la mijlocul lunii august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a Festivalului Naţional al Păstrăvului din comuna-muzeu Ciocăneşti va avea loc la mijlocul lunii august 2014. Primarul din Ciocăneşti, Radu Ciocan, a declarat că înaintea acestui eveniment va fi organizată şi „Săptămâna plutăritului”. El a explicat că la cele două evenimente, turiştiivor putea asista la etapele construirii unei plute şi la lansarea la apă a acesteia, la care se vor adăuga şi de acum obişnuitele concursuri de la Ciocăneşti, cel de pescuit, cel gastronomic, „Cea mai frumoasă casă tradiţională”, „Cea mai frumoasă grădină cu flori”, „Costumul popular” sau „Lada de zestre”. Cele două evenimente organizate la Ciocăneşti vor începe pe 11 august, cu „Săptămâna plutăritului”, iar pe 16 şi 18 august va avea loc „Festivalul păstrăvului”.

Radu Ciocan a mai spus că anul acesta, evenimentele de la Ciocăneşti cuprind şi aniversarea a 20 de ani de activitate a Ansamblului „Bistriţa Aurie”, unul dintre cele mai reprezentative din Bazinul Dornelor. Astfel, sâmbătă, 16 august, Ansamblul „Bistriţa Aurie” îi va avea ca invitaţi la această aniversare pe membrii orchestrei „Lăutarii ” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Radu Ciocan a mai adăugat că în data de 15 august, de hramul comunei, va fi organizat un spectacol folcloric dedicat plutaşilor, care îi va avea drept invitaţi de onoare pe Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu. Apoi, în ziua de duminică, 17 august, la Ciocăneşti va cânta Delia, într-un spectacol în premieră pentru zona de munte a judeţului Suceava. Evenimentele de la Ciocăneşti se vor încheia cu un foc de tabără şi cu spectacolele susţinute de Alexandru Brădăţan şi Vlăduţa Lupău.

“Avem un program complex pentru turiştii noştri. În afara spectacolelor şi a concursurilor vom organiza excursii pe Suhard şi vom redeschide şi mina turistică Oiţa. Nu va lipsi din program nici muzica folk de la focul de tabără, iar scriitorul Paul Braşcanu îşi va lansa cea mai nouă creaţie, <Năluci pe ape – plutaşii>”, a mai spus primarul din Ciocăneşti.

Localitatea Ciocăneşti a fost desemnată, în luna februarie a.c., câștigătoarea primei ediţii a programului cultural şi turistic „Satul cultural al României 2014”, urmând ca pe parcursul anului să participe la o serie de evenimente pentru promovarea acestei comune la nivel naţional şi internaţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Păstrăvului va avea loc la Ciocăneşti, la mijlocul lunii august.
 Vizualizări articol: 3353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Festivalul Naţional al Păstrăvului va avea loc la Ciocăneşti, la mijlocul lunii august5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei