Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Au reapărut anunţurile escrocilor care „cumpără” maşini vechi de cusut şi oferă zeci de mii de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au transmis un avertisment cu privire la înșelăciunile prin comercializarea maşinilor de cusut, motivat de faptul că, în ultimele zile, prin municipiul Suceava au apărut numeroase anunţuri de acest gen (pe stâlpi, în staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor etc).

„Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut vechi, mărci germane, preţ 45.000-50.000 de euro, plata pe loc”, cam aşa sună anunţul cu pricina, la care este lăsat şi un număr de telefon mobil.

„Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs acestor solicitări, dorinţa de îmbogăţire putând produce prejudicii materiale importante”, avertizează poliţiştii, dând ca exemplu cazul unui sucevean care a fost păcălit, în noiembrie 2013, cu circa 5.000 de lei, chipurile o taxă pe care o avea de achitat înainte de a primi cei aproape 50.000 de euro promişi.

 

Păcălit de un escroc colecționar şi un fals specialist de la „Muzeul Naţional”

Pentru a vă explica cum funcționează această înșelăciune, reamintim cazul suceveanului care, în iarna anului trecut, a căzut şi el în plasa falşilor colecţionari, care i-au promis pe două maşini de cusut nu mai puţin de 48.000 de euro.

Anunţul l-a găsit pe internet şi cum avea acasă două maşini vechi de cusut, a început să-şi frece palmele visând deja la zecile de mii de euro.

A sunat la numărul de telefon din anunţ şi i s-a cerut să spună seriile maşinilor de cusut şi, de asemenea, dacă are certificat de proprietate pentru ele. Nu avea acele acte, însă i s-a dat numărul de telefon al unui specialist de la „Muzeul Naţional”, chipurile, care să-l ajute să afle seriile mașinilor de cusut şi să-i dea certificatul necesar încheierii tranzacţiei.

Falsul specialist de la muzeu i-a cerut o taxă de 650 de euro, iar păgubitul, un anume Cristian I., 36 de ani la acea dată, a trimis imediat banii în contul indicat prin telefon.

Ulterior, suceveanul a fost contactat de aşa-zisul cumpărător, „colecţionar german”, stabilind să se întâlnească în zilele următoare în autogara din zona centrală a Sucevei, nu  înainte de a mai plăti prin bancă alt comision, de 494 de euro.

Evident că aşa-zisul colecționar nu a mai apărut şi nici nu a mai răspuns la telefon, nefiind identificat nici până în prezent.

 

Atenţie şi la comercianţii ambulanţi care vă bat la uşă

Poliţiştii avertizează şi asupra unui alt tip de înșelăciune, prin vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu.

„Aceste obiecte, reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc., sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, persoane care, în momente de neatenţie a proprietarului, sustrag chiar şi bunuri din casă”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, recomandând ca, în cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, să apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau să sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au reapărut anunţurile escrocilor care „cumpără” maşini vechi de cusut şi oferă zeci de mii de euro.
 Vizualizări articol: 3117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Au reapărut anunţurile escrocilor care „cumpără” maşini vechi de cusut şi oferă zeci de mii de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tare-i politia romana.... trimis de
( 5 aug 2014, 14:52:36
Pai cum sa nu apara escrocii,daca ei lasa si numere de tel. si politia nu face nimic.Pai nu pot politai nostri sa sune ei sub acoperire si sa localizeze telefonul si sa-i duca la ...stat de geaba....ca doar nu se mai sapa canale acum? Ori politisti nostri sunt buni numai sa stea dupa colt si sa te opreasca daca ai depasit cu 5-10 km.viteza legala si sa-ti arate ei ce bine isi fac meseria...
2.   Halaicu trimis de
( 6 aug 2014, 00:02:48
traia nea ionica, nu mai era picior de borat ambulant prin sv.....ai stiau toti tiganii de frica.....dumnezeu sa l ierte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei