Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De luni

Campania de întreţinere a spaţiilor verzi, reluată în forţă de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Confruntată cu o creștere extrem de rapidă a vegetaţiei, favorizată de ploile abundente şi căldură, municipalitatea suceveană a decis să reia campania de toaletare a spaţiilor verzi, cu forţe sporite.

„Ritmul de creștere a vegetaţiei s-a dovedit mai rapid decât capacitatea noastră de a întreţine spaţiile verzi la nivelul întregului oraş. De aceea am luat hotărârea ca de luni dimineaţă, de la prima oră, o echipă de la Rosal, cu toţi oamenii disponibili, să acţioneze într-un cartier, nu împrăştiaţi peste tot, pentru că astfel cu greu se vede ceva în urmă”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a preluat şi prerogativele primarului Ion Lungu, pe durata concediului de odihnă al acestuia.

Primul cartier în care se acţionează în acest mod este Burdujeni, unde ieri, de la 7,30 dimineaţa, 40 de salariaţi ai Rosal au început „lupta” cu vegetaţia devenită pe alocuri luxuriantă.

„Burdujeni a fost cel mai neglijat cartier în privinţa curăţeniei. Ştiu că în toate cartierele există probleme cu buruienile, cu vegetaţia care a crescut excesiv şi a devenit deranjantă, dar Burdujeni este mult sub nivelul la care s-a lucrat în oraş.

De aceea am decis ca acum să începem lucrările din Burdujeni, am să merg cu ei pe teren, pentru că vreau să se lucreze într-un ritm intens, astfel încât în câteva zile să finalizăm un cartier şi să putem trece la următorul”, a explicat Ovidiu Doroftei.

Pe lângă schimbarea strategiei de lucru, prin concentrarea tuturor forţelor disponibile pe un cartier, unde angajaţii Rosal acţionează în colaborare directă cu asociaţiile de proprietari, pentru a întreţine spaţiile verzi şi printre blocuri, pentru eficientizarea activităţii, au fost făcute şi investiţii semnificative, fiind aduse şi noi utilaje de intervenţie pe spaţiile verzi.

„În urma discuţiilor avute cu cei de la Rosal, au fost comandate utilaje noi, care să le înlocuiască pe cele deteriorate şi să suplimenteze dotările de care dispun”, a precizat viceprimarul municipiului Suceava.

Valoarea noilor utilaje de cosire a ierbii şi toaletare garduri vii cu care s-a dotat firma de salubrizare Rosal este de 50.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania de întreţinere a spaţiilor verzi, reluată în forţă de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Campania de întreţinere a spaţiilor verzi, reluată în forţă de Primăria Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reluarea toaletarii? trimis de
( 5 aug 2014, 18:40:23
Daca tot "se va relua" toaletarea, pun si eu o intrebare: atunci CAND VA INCEPE toaletarea spatiilor verzi din spatele blocurilor din Obcini unde balariile sunt cat omul si pe unde nici un salariat de la Rosal nu a trecut (poate cu mici exceptii unde au au fost cointeresati de locatari) si deci unde nici nu se pune problemea de reluare ci eventual de incepere? In acest cartier domnule Ovidiu Dontu s-a trecut in mod sporadic doar pe strazile principale, s-au cosit cateva smocuri de iarba de pe langa trotuare (spatii verzi nici nu prea mai sunt iar unde sunt cateva sunt ingrijite de locatari) si s-a bifat activitate executata si probabil a fost si platita. Plata insa este posibil sa se fi facut pentru suprafete mult mai mari... Va asigur domnule Dontu si puteti verifica la fata locului ca prin spatele bolcurilor nici anul trecut si nici anul acesta nu s-a facut toaletarea de catre Rosal. Solicitand o echipa de la Rosal sa intre si spatele B-urilor (de la Scoala 9 si pana sus in inersectia cu str. Victoriei au raspuns ca au dispozitie sa faca doar la strada principala. Pun si eu domnule Dontu o noua intrebare: cei care nu locuim la strada principala nu avem aceleasi drepturi cu ceilalti locatari platitori de taxe si impozite? Eu nu contest ca Burdujeniul nu ar fi fost neglijat ( dar de ce? ) din punct de vedere al curateniei... Revolta mea este ca nu se munceste cum trebuie, muncitorii de la Rosal nu sunt supravegheati si condusi, se lucreaza de mantuiala si preferential, se neglijeaza zone intregi iar noi locatarii platim, platim, punem intrebari, ramanem cu ele, ne revoltam si apoi ne trece ca nu vrem sa ne imbolnavim de nervi, etc. Altfel spus domnilor edili alesi ai Sucevei cainii latra, caravana trece...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei