Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă „arzătoare”

Licitația de prindere a câinilor vagabonzi din Suceava, reluată de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a reluat de urgenţă procedura de atribuire a serviciului de capturare şi transport al câinilor fără stăpân către adăpostul de animale din lunca Sucevei, după ce, la finele săptămânii trecute, adjudecarea licitației a fost anulată de o problemă de legalitate referitoare la ofertele depuse.

„Intenţionăm ca spre sfârşitul acestei săptămâni să convocăm o şedinţă extraordinară pentru a putea să ne apucăm de prinderea câinilor cât mai repede. Numărul sesizărilor este în creștere şi situația a depăşit deja cota alarmantă”, a declarat Ovidiu Doroftei, viceprimar al municipiului Suceava.

Acesta s-a declarat nemulţumit de lipsa de eficiență a serviciului de ecarisaj al primăriei, care are personal insuficient, iar dotarea tehnică lasă de dorit.

„Săptămâna trecută s-a reuşit cu greu capturarea a opt câini din parcul Universităţii, iar sâmbătă seara s-a încercat din nou capturarea câinilor din acea zonă. Dar în continuare sunt mulţi care vin aici, atât din zona Pieţei Mici, cât şi a fostei staţii de betoane. Nu este deloc o carte de vizită potrivită, în contextul evenimentului internaţional care are loc la Suceava în această perioadă, dar este un disconfort şi un risc nu doar pentru cetăţenii Sucevei, ci şi pentru invitaţii de peste hotare”, a adăugat Doroftei, care ar vrea ca de săptămâna viitoare prinderea câinilor vagabonzi să fie făcută de un operator privat.

Conform condițiilor impuse de Consiliul Local Suceava, prinderea câinilor vagabonzi se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante. Principalul criteriu de departajare a ofertelor este tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg).

Tarifele maximale la care operatorul poate presta activitatea de capturare, transport şi predare la adăpost este de 30 de lei pentru un câine de talie mică, 50 de lei pentru unul de talie mijlocie şi 60 de lei pentru un câine de talie mare, la acestea adăugându-se şi valoarea TVA.

Desemnarea operatorului privat se va face prin procedura de atribuire directă, în baza selecțiilor de oferte care se depun la Primăria Suceava în cursul acestei săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitația de prindere a câinilor vagabonzi din Suceava, reluată de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Licitația de prindere a câinilor vagabonzi din Suceava, reluată de urgenţă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zicala CEAUSISTA adaptata stilului LUNGU&co trimis de
( 5 aug 2014, 12:24:22
Noi ne facem ca muncim iar voi (PRIMARIA) SA NE PLATITI FOARTE BINE!
Care ar fi logica unei astfel de lozinci? Pai sa socotim ca fraierii care l-au votat pe Lungu.
Aceste echipe trebuie sa prinda 250 caini lunar (conform presei sucevene), adica 10 caini pe zi lucratoare. Cum sunt 3 echipe inseamna ceva in jurul a 3 jigodii pe zi. E rasul curcilor.
Dar deh, trebuie sa ramana probabil si de-o spaga si cele 3 echipe vor fi doar una si atunci salariile alora se duc in spagi?
O solutie mai simpla era deschiderea unui spatiu si plata catre oricine aduce un caine a sumei de x RON. Sa fi vazut cum in 2 saptamini nu mai era un caine iar tiganii ar fi disparut din bazar centre comerciale etc, fiind mai rentabila chestia asta decat buzunaritul.
1.1  RE: Zicala CEAUSISTA adaptata stilului LUNGU&co trimis de
( 5 aug 2014, 14:03:00
Oameni ca PEZEVENCHIUL ar trebui sa stea in functii de conducere si coordonare pentru ca ii duce capu si nu loaze parvenite, hoate si angajate pe baza de rudenie si nu de competenta.
2.   OK! trimis de
( 5 aug 2014, 14:43:18
Chiar este geniala ideia lui PEZEVENCHIUL.Sunt convins ca chiar s-ar rezolva repede situatia aceasta.Subscriu!
3.   Poate o completare la acea idee geniala trimis de
( 5 aug 2014, 14:54:57
Sa se impoziteze la sursa toate sumele de bani care s-ar da "culegatorilor" de caini. Astfel vor plati in sfarsit si multi tigani primele lor taxe.
4.   Bravo Pezevenchiule ! trimis de
( 5 aug 2014, 16:52:56
Subscriu !!
5.   %ADEVAR trimis de
( 5 aug 2014, 20:03:13
O SOLUTIE ....ALO TOV.PRIMAR ...SE AUDE????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei