Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2014 - Anul XIX, nr. 147 (5656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sistem funcţional

Lăsaţi fără apă, sucevenii rău-platnici încep să găsească drumul spre casierie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Debranşarea locuinţelor de la furnizarea apei reci îşi atinge scopul, sucevenii rău-platnici începând încet, încet să-şi plătească debitele restante către ACET, care la 1 iunie a.c. au ajuns la aproape 1 milion de euro (4,11 milioane de lei). Astfel, de luni, 23 iunie a.c., au fost debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă satul Brăieşti, din comuna Cornu Luncii, şi SC Star Mod SA Suceava. Inginerul Bogdan Cristache, directorul comercial al societăţii furnizoare de apă, SC ACET SA, ne-a declarat că furnizarea apei s-a reluat în aceeaşi zi, după de Star Mod şi-a achitat debitele restante şi Primăria Cornu Luncii – satul Brăieşti a semnat un grafic de eşalonare a debitelor restante.

Marţi, datornicii au fost lăsaţi în pace pentru a se bucura de sărbătoarea de Sânziene, iar miercuri, 25 iunie, au fost debranşate blocurile 9A de pe strada Nicolae Iorga, 113 şi 114 de pe strada Eroilor, 147 scara F şi 148 scara B de pe Calea Burdujeni şi blocul MES de pe strada Privighetorii. Joi, 26 iunie, au început deconectările la blocurile J1 scara B, scara D şi scara E din strada Alexandru cel Bun, 16A scările A, B şi C, 16F scara A şi 16D scara A din bulevardul George Enescu nr. 16.

Pentru ieri erau planificate blocurile E46 scara A din strada Zorilor şi E47 scările A şi  B din Aleea Lazăr Vicol, însă ACET a renunţat la debranşare pentru că s-au făcut plăţi şi datornicii s-au încadrat în graficul de eşalonare. Potrivit directorului Cristache, pentru perioada imediat următoare deconectările se sistează şi urmează a se face o nouă analiză a situaţiei în perioada 9-11 iulie.

 

Un chiriaş al Primăriei Suceava a ajuns la 1,420 de miliarde de lei vechi datorii, iar municipalitatea e bună de plată

Cristache a apreciat eforturile depuse de câteva asociaţii de proprietari de a încasa restanţele de la consumatorii rău-platnici şi a efectua plăţile către SC ACET SA, evitând astfel debranşarea unor blocuri sau scări de bloc. Directorul  comercial al ACET a menţionat asociaţiile de proprietari nr. 57 Mărăşeşti, nr. 15 Burdujeni, nr. 75 Jean Bart, nr. 59 Zamca, T3 Mărăşti, Ilie Ilaşcu, Areni Observator şi parţial asociaţia nr. 25 Tipografiei.

O problemă serioasă rămâne la asociaţia 25 Tipografiei, unde datoriile sunt imense. Numai la un singur chiriaş al Primăriei Suceava, Aneta Ungureanu, datoriile au ajuns la 1,420 de miliarde de lei vechi. Asociaţia a câştigat procesul cu proprietarul apartamentului, care este Primăria Suceava, iar acum municipalitatea este bună de plată. Aşa că apa consumată de Aneta Ungureanu va fi plătită de toţi sucevenii, de la bugetul local. Pe lângă acest caz, în asociaţia menţionată mai sunt datornici ale căror venituri lunare sunt suficiente pentru a-şi plăti utilităţile de care au beneficiat, însă nu o fac din motive numai de ei ştiute.

Discuţiile serioase între ACET şi asociaţiile de proprietari, referitoare la debranşarea rău-platnicilor, au început în luna martie a acestui an, după ce furnizorul de apă a constatat că circa 50 de asociaţii erau pline de datorii.

„Ne-am întâlnit în martie şi aprilie şi am făcut grafice de eşalonare, în funcţie de debit şi de asociaţie. În luna mai am analizat rezultatele şi am constatat că, din 50, 36 erau cu plata la zi, iar 24 aveau în continuare probleme, aşa că am anunţat debranşările. Asociaţiile au propus blocurile cu probleme, iar de luni, 23 iunie, am trecut la debranşări”, a spus directorul comercial al ACET SA, Bogdan Cristache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsaţi fără apă, sucevenii rău-platnici încep să găsească drumul spre casierie.
 Vizualizări articol: 1894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lăsaţi fără apă, sucevenii rău-platnici încep să găsească drumul spre casierie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei