Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2014 - Anul XIX, nr. 147 (5656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

25% din furturile din judeţ, din cauza uşilor descuiate şi a cheilor lăsate la îndemâna hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză realizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava cu privire la furturile comise de la începutul anului arată că în jur de 25% din fapte s-au produs cu largul concurs al victimelor, care au lăsat uşi descuiate ori chei la îndemâna hoţilor.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a arătat că „se remarcă, în unele cazuri, ignorarea totală a oricăror măsuri de precauţie, cheile uşilor fiind depozitate în cuier, sub haine, sub preş, în ghivecele de flori sau chiar lăsate la vedere lângă uşă, făcând astfel ca sistemele de închidere să nu mai aibă nici o utilitate”.

Nu mai departe de acum două zile, joi, IPJ Suceava a înregistrat patru sesizări privind fapte de furt, toate având în prim plan neglijenţe ale părţilor vătămate.

 

Borcanul cu bani al unei bătrâne, furat după ce hoţul a luat cheia lăsată deasupra uşii

Unul dintre furturi, petrecut la Bosanci, are un prejudiciu important, fiind sustrase economiile unei bătrâne în vârstă de 88 de ani, în jur de 4.000 de lei. Conform anchetei poliţiei, joi, în jurul orei 16.00, bătrâna a plecat la o vecină în vizită, însoţită de fiica ei. Două ore mai târziu, când au revenit acasă, cele două au găsit urme de răvăşire. Din lada din podul casei, unde bătrâna avea „prosoape pentru înmormântare”, s-a furat suma de 4.000 de lei, bani pe care bătrâna îi ţinea într-un borcan.

Bătrâna le-a declarat anchetatorilor că a încuiat uşa la plecare şi a lăsat cheia deasupra uşii, aşa cum făcea de obicei.   

Anchetatorii de la Postul de Poliţie Bosanci au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de „furt calificat”, înregistrat deocamdată cu autori necunoscuţi.

 

Furt dintr-o maşină a cărei cheie era agăţată de un cui

Într-un alt caz, joi dimineaţă, în jurul orei 7.40, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un localnic în vârstă de 58 de ani, care a reclamat că din maşina parcată în curtea casei i s-au furat 3.000 de lei, cartea de identitate şi permisul de conducere. Proprietarul încuiase maşina peste noaptem dar lăsase cheia pe un cui de pe grinda terasei.   

Tot joi dimineaţă, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Gura Humorului, a sesizat că în noaptea de miercuri spre joi i s-au sustras mai multe scule electrice din incinta unui atelier pentru mobilă deţinut la domiciliu. Şi în acest caz hoţii au beneficiat de largul concurs al părţii vătămate, care a lăsat peste noapte o fereastră deschisă.

În fine, tot joi, în jurul orei 21.00, un tânăr în vârstă de 21 de ani a sesizat Poliţia municipiului Fălticeni că persoane necunoscute au pătruns în imobilul în care stă cu chirie, fiindu-i furată o butelie.  

„Autorii au pătruns pe ușa de acces, care era descuiată”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Poliţiştii avertizează că lăsarea cheilor în „locuri sigure”, gen pe tocul uşii, sub ghiveci, sub preş etc. nu înseamnă altceva decât misiuni uşoare pentru hoţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25% din furturile din judeţ, din cauza uşilor descuiate şi a cheilor lăsate la îndemâna hoţilor.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
25% din furturile din judeţ, din cauza uşilor descuiate şi a cheilor lăsate la îndemâna hoţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei