Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În mijlocul Sucevei

Terasa din Parcul Central a murit, însă scheletul rămâne la vedere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scheletul fostei terase din Parcul Central al municipiului Suceava, fostul Club Underground, rămâne în cel mai circulat parc al oraşului până când instanţele de judecată vor da o soluţie definitivă şi irevocabilă în procesul dintre administratorul spaţiului şi chiriaş, respectiv Muzeul Bucovinei şi firma Silva Value din Rădăuţi. Mobilierul se degradează, cablurile electrice răsar din felinarele sparte, dar până când judecătorii vor da o soluţie, muzeul nu poate intra să facă ordine deoarece toate amenajările aparţin firmei Silva Value.

Firma rădăuţeană a închiriat, în anul 2009, în urma unei licitaţii, suprafaţa de 140 mp, aflată în spatele Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Suceava, numai că anul trecut a „uitat” să mai achite chiria. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a declarat că suma din facturile neachitate a ajuns la 14.000-15.000 de lei (140-150 de milioane de lei vechi), astfel că instituţia a dat firma în judecată pentru a-şi recupera banii. Directorul Ursu ştie că firma este în insolvenţă, ceea ce îngreunează şi mai mult procedura.

 

Interesul muzeului pentru menţinerea terasei s-a diminuat considerabil

Spaţiul în care a funcţionat terasa este în proprietatea publică a judeţului Suceava şi în administrarea Muzeului Bucovinei. În anul 2009, Consiliul Judeţean Suceava, prin muzeu, a scos la licitaţie închirierea terasei pentru o perioadă de trei ani, cu un preţ de pornire de 10 lei/mp/lună. Licitaţia a fost câştigată de SC Silva Value SRL Rădăuţi. Din sumele încasate pentru chirie, conform procedurii, jumătate ar fi trebuit să revină Consiliului Judeţean, iar jumătate muzeului.

Numai că ultimele două firme care au închiriat acest spaţiu nu au fost cei mai corecţi parteneri de afaceri pentru administraţia judeţeană, astfel că în ambele cazuri a fost vorba de despărţiri cu scandal.

De altfel, directorul Emil Ursu nu s-a arătat prea încântat de perspectiva continuării activităţii de bar şi terasă pe terenul din spatele Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, deşi, a spus el, şi în acest an câteva firme şi-au exprimat interesul. Pe de o parte, procesul pe rol cu Silva Value, care nu se ştie cât va dura, şi istoricul de chiriaşi rău-platnici, iar pe de altă parte o serie de reclamaţii care au apărut de-a lungul timpului asupra oportunităţii funcţionării unei cârciumi sub zidurile Bisericii Catolice şi ale Muzeului de Ştiinţe ale Naturii sunt suficiente motive pentru administrator de a se gândi de două ori la o nouă închiriere ca terasă pentru spaţiul din parcul central al oraşului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terasa din Parcul Central a murit, însă scheletul rămâne la vedere.
 Vizualizări articol: 2820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terasa din Parcul Central a murit, însă scheletul rămâne la vedere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei