Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Descoperire şocantă

Fetiţă de 8 ani, ţinută acasă cu o fractură şi bătută de mătuşa care o avea în îngrijire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 8 ani, din comuna Horodniceni, a ajuns, la începutul acestei săptămâni, în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, după ce ar fi fost bătută de mătuşa în grija căreia a fost lăsată de părinţii ei, care locuiesc tot la Horodniceni. Fata de 8 ani locuia la mătuşa şi unchiul său (fratele tatălui fetei), însă ancheta poliţiei se îndreaptă deocamdată doar spre femeie, fata declarându-le anchetatorilor că aceasta a agresat-o în mod repetat şi a supus-o la un tratament inuman, aplicându-i mai mult pedepse umilitoare. Cel mai grav din toată această poveste este faptul că s-a descoperit că fata a avut anul trecut un braţ fracturat, posibil tot din cauza bătăilor încasate, însă minora nu a fost dusă la spital.

 

Urmele de violenţă de pe corpul fetiţei

Cazul de la Horodniceni este pe cât de grav, pe atât de ieşit din comun. Totul a plecat de la o serie de sesizări ajunse la urechile poliţiştilor şi asistentului social din cadrul Primăriei Horodniceni. Fata în vârstă de 8 ani era în grija unchilor, deşi părinţii săi stau în aceeaşi comună. Aceştia din urmă, care mai au un copil în vârstă de 6 ani, au motivat că au dat fata în îngrijirea celor doi unchi pentru că aceştia au condiţii materiale mai bune, nu au copii, deşi şi-au dorit unul, şi stau mai aproape de şcoala din sat, la care învaţă minora. Micuţa s-a plâns însă că este bătută de mătuşă şi a cerut disperată ajutor.

Asistenţii sociali de la Primăria Horodniceni şi de la Direcţia de Protecţie a Copilului, care s-au deplasat la faţa locului, s-au lovit iniţial de asigurări, atât de la unchii victimei, cât şi de la părinţi, că este vorba de o alarmă falsă. O examinare sumară a corpului minorei a fost însă suficientă pentru a se găsi indicii clare de agresiune. Pe corpul minorei au fost identificate mai multe echimoze rezultate în urma unor lovituri cu corpuri contondente.

 

Fractura de la braţ va avea consecinţe pe termen lung

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că mai grav este faptul că medicii au observat că fata ar fi avut anul trecut un braţ fracturat, cel mai probabil tot din cauza bătăilor primite.

„Pentru că nu au dus-o la medic, braţul fetiţei s-a prins destul de rău şi va avea de suferit toată viaţa. Minora va rămâne internată la noi în Centrul de Urgenţă, unde va primi şi consiliere psihologică”, a completat Nicoleta Daneliuc.

Minora a mai spus că a fost supusă şi la pedepse, fiind obligată să stea noaptea cu mâinile în sus. 

 

Dosar penal pe numele mătuşii, pentru rele tratamente aplicate minorului

Poliţiştii de la Horodniceni s-au autosesizat despre acest caz încă de la finele săptămânii trecute şi au demarat o anchetă. Măriuţa Mâncaş, în vârstă de 45 de ani, femeia acuzată de agresiune, a negat că a bătut-o pe fată şi susţine că aceasta a inventat întreaga poveste. Totuşi, având în vedere leziunile identificate, indiciile de anchetă duc spre rele tratamente aplicate minorului.

„Faţă de femeia în vârstă de 45 de ani s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Fata în vârstă de 8 ani va rămâne deocamdată la centrul de primire a minorilor.

Femeia acuzată de agresiune a admis că i-a dat „o palmă” fetei, pentru că ar fi fost obraznică, însă nu mai mult de atât. Ea s-a declarat victima unei răzbunări, pusă la cale de bunica fetei. Femeia o avea în îngrijire pe fată de patru ani şi spune că de acum încolo nu vrea să mai audă nimic de minoră.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă de 8 ani, ţinută acasă cu o fractură şi bătută de mătuşa care o avea în îngrijire.
 Vizualizări articol: 2341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fetiţă de 8 ani, ţinută acasă cu o fractură şi bătută de mătuşa care o avea în îngrijire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei