Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Hai la hram de Sânziene”

Muzică folclorică, dansuri populare şi „Cupluri de Aur”, în debutul Zilelor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii s-au distrat pe ritmuri populare în debutul Zilelor Sucevei, în compania a  numeroase ansambluri artistice şi îndrăgiţi interpreţi şi interprete de muzică folclorică, care au încins atmosfera în parcarea Iulius Mall Suceava.

Ieri după-amiază, în acordurile vesele ale Fanfarei Primăriei Suceava, primarul Ion Lungu a urcat pe scenă şi a declarat deschise festivităţile ediţiei 2014 a Zilelor Sucevei.

„Ca în fiecare an, Primăria Suceava şi Consiliul Local Suceava au organizat evenimente pentru a sărbători Zilele Oraşului. Astăzi este o zi dedicată muzicii populare”, a anunţat Ion Lungu în faţa a mii de suceveni.

 

Antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan, felicitat în faţa a mii de suceveni

Înainte de a da tonul distracţiei, edilul sucevean a ţinut să aducă în faţa sucevenilor o serie de „oameni vrednici”, începând cu profesorul Constantin Tăpîrjan, devenit recent „Cetăţean de onoare” al Sucevei, pentru promovarea sportului sucevean, dar şi multe „Cupluri de Aur”, adică suceveni care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

„Am rămas surprins când am aflat că profesorul Tăpîrjan, o personalitate a oraşului nostru, nu este deja Cetăţean de Onoare al Sucevei. Dar niciodată nu e prea târziu”, a spus Lungu.

Constantin Tăpîrjan a înfiinţat în 1973 secţia de lupte greco-romane de pe lângă Liceul Industrial Nr. 4, acum Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, iar din 1989 este antrenor emerit la lupte greco-romane, antrenând numeroşi sportivi care au obţinut rezultate remarcabile la competiţii naţionale, europene şi mondiale.

În competiţiile interne acesta a obţinut peste 320 de medalii, printre care 28 de medalii de aur la categoria seniori.

De altfel, la ceremonia de ieri au fost prezenţi şi mulţi dintre foştii săi elevi, pe care i-a antrenat, precum primii său campioni naţionali, Lazăr Tipa şi Ionică Grosu, primarul de Slatina, Ilie Gherman, ori singurul sucevean care a obţinut medalia olimpică la lupte greco-romane, în 1984, la Los Angeles, profesorul Ilie Matei.

Constantin Tăpîrjan le-a mulţumit celor care l-au sprijinit, de-a lungul carierei sale, dar şi celor care, chiar de nu l-au ajutat, măcar nu l-au încurcat cu nimic, după care unul dintre elevii săi, Lazăr Tipa, i-a înmânat o cupă a victoriei, o medalie şi o diplomă, din partea celor pe care i-a format ca sportivi şi ca oameni.

 

Aproape 1.000 de „Cupluri de Aur” sărbătorite în ultimii zece ani

O festivitate emoţionantă a fost şi cea de sărbătorire a sucevenilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

„În fiecare an, de Zilele Sucevei, sărbătorim <Cuplurile de Aur>, cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De când sunt primar al municipiului Suceava am sărbătorit aproape 1.000 de <Cupluri de Aur>. Este un lucru important pentru cei sărbătoriţi, mai ales că sunt oameni care au muncit o viaţă întreagă, sunt generaţia care a construit oraşul nostru, aşa cum arată el astăzi. Noi, generaţiile mai tinere, putem învăţa multe de la ei”, a spus şeful municipalităţii sucevene, care a iniţiat această tradiţie, de sărbătorire a „Cuplurilor de Aur”, în primul său mandat de primar.

Printre cuplurile sărbătorite ieri s-au aflat şi socrii fostului deputat Mirela Adomnicăi,  actual director la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

 

Spectacol folcloric „Hai la hram de Sânziene”

Pe scena Zilelor Sucevei au urcat apoi artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” Suceava, care şi-au demonstrat măiestria prin cântece şi jocuri de voie bună, care au încântat publicul sucevean.

De-a lungul serii, în faţa sucevenilor veniţi la distracţie au evoluat Ansamblul „Arcanul USV” Suceava, Ansamblul „Stejărelul” Cajvana și Fanfara Stamate, precum şi îndrăgiţi interpreţi şi interprete de muzică populară: George Finiş, Sorin Filip, Nicolae Vueru, Dana Dăncilă, Rodica Andronic, Lucica Păltineanu, Margareta Clipa, Adriana Bucevschi, Alexandru Recolciuc, Angelica Flutur, Alexandra Brădățan, Mirela Aanei, Gabriela Teișanu, Lucian Motoveleț, Roxana Sava, Andreea Chisăliță, Nicoleta Afrăsinei, Marius Zgâianu, Laura Haidău, Gheorghiță Rotaru, Nicoleta Cojocaru, Nicolae Hafiuc, Doina Petroaie, Dănuț Onoiu și Laura Erhan.

 

Smiley şi focuri de artificii, în a doua zi a Zilelor Sucevei

Distracţia va continua astăzi, tot în parcarea Iulius Mall Suceava, de la ora 18.00, cu spectacole suţinute de Clubul Copiilor Suceava, Trupa 9, Boom Dance, Gabriel Davi, K-Lypso, Don’t Touch, Artis Band și Walter Ghicolescu. În paralel, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se vor desfăşura spectacolele Palatului Copiilor Suceava, Art Quintet, Folk Simbol, DJ MC Jacky și Gabriel Davi.

De la ora 21.00, pe scena de la Iulius Mall vor urca simpaticii membri ai trupei Maxim, pentru ca, de la ora 21:30, sucevenii să aibă parte de un superconcert Smiley, care va veni însoţit de trupa sa de artişti.

Distracţia din cea de-a doua zi a Zilelor Sucevei se va încheia în jurul orei 23.00, cu focuri de artificii lansate deasupra râului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică folclorică, dansuri populare şi „Cupluri de Aur”, în debutul Zilelor Sucevei.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzică folclorică, dansuri populare şi „Cupluri de Aur”, în debutul Zilelor Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei