Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mirarea lui Andrei Pleşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un recent interviu difuzat pe un post de televiziune, Andrei Pleşu a povestit, cu harul lui recunoscut, câte ceva din culisele tezaurului halit şi digerat de ruşi. Zicea el că speranţele de redobândire sunt iaca nule, pentru că din tezaur a rămas doar amintirea.

A precizat omul şi pe ce se bazează. Cică, pe când era ministru de externe, omologul său rus i-a mărturisit - între patru ochi şi tot atâtea urechi - că tezaurul României a fost cheltuit de Uniunea Sovietică la finanţarea mişcării comuniste internaţionale. Pe asta s-a dus.

Tot între patru ochi, Pleşu putea replica printr-un intelectual cap în gură! Probabil că trebuie să fii rus ca să cheltuieşti ceva ce nu îţi aparţine.

Tot vizavi de tezaur, Pleşu se mai mira cum de, la vremea respectivă, oficialii români au putut considera plauzibil să-şi protejeze tezaurul trimiţându-l taman în gura lupului.

Păi, maestre, fapta i se datorează în mare parte lui Ionel Brătianu. Strămoşul liberalilor Fenechiu, Vosganian, Patriciu, Vlasov şi Crin. Acest Brătianu a fost sfătuit să trimită tezaurul la Londra, nu la Moscova, avertismentele venind de la acţionarul principal al băncii „Marmorosch and Blank”, Mauriciu Blank.

Exact, de la un evreu din cei pe care unii cu mintea lui Roncea îi urăsc de moarte. Acel evreu s-a dovedit mult mai român decât Brătianu şi tot neamul lui de liberali pocniţi cu leuca.

Dar Brătianu a făcut tot cum l-a tăiat capul lui plin cu grăunţe. El avea o amantă care îi dăruise un copil în afara căsătoriei, avea altele pe cap, mai grele ca tezaurul. Doar nu de pomană este strămoşul lui Crin, Varujan şi Relu.

Eu mă mir cum de o ţară cu resurse atât de dolofane ca Rusia nu a căutat un mijloc de a-şi achita datoria. Bine, tezaurul s-a dus, dar plăteşte-l în gaze naturale, rusnacule. De ce taci ca porcul în păpuşoi?

Mai arunc o privire la manifestarea asta de prostie mondială care e campionatul de fotbal. Mă unge la suflet orice insucces rus, doar pentru că ştiu că Putin suferă pentru el.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirarea lui Andrei Pleşu.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Mirarea lui Andrei Pleşu4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei