Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răfuieli

Viceprimarul din Muşeniţa, schimbat din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul comunei Muşeniţa a fost schimbat ieri din funcţie, după ce şapte dintre consilierii locali au votat proiectul iniţiat în acest sens. Viorel Plămadă spune că totul i se trage de la o serie de măsuri pe care le-a luat în perioada în care a fost în fruntea Primăriei Muşeniţa, ca urmare a faptului că primarul Filip Niculaev era internat în spital la Bucureşti şi nu-şi putea exercita atribuţiile de serviciu.

În replică, primarul Niculaev, revenit între timp pe funcţie, neagă că ar avea vreo legătură cu schimbarea din funcţie a viceprimarului Plămadă şi a ţinut să precizeze că iniţiativa a aparţinut unui grup de opt consilieri locali.

Potrivit lui Viorel Plămadă, totul a început în ianuarie, când primarul ales al comunei Muşeniţa a plecat la spital, iar frâiele primăriei au fost preluate de viceprimar, conform prevederilor din Legea 215/2001 cu privire la administraţia publică locală.

Unul din motivele invocate de viceprimarul proaspăt schimbat din funcţie este încheierea unui nou contract pe linie de salubrizare, în locul celui existent şi care era mult mai dezavantajos pentru bugetul local.

„Din actele pe care le-am studiat am observat că Primăria Muşeniţa avea un contract cu o firmă din Cajvana, căreia i se plăteau 5.000 de lei pentru fiecare transport. Am considerat că acest contract este păgubos şi în final am încheiat un alt contract, cu o firmă din Rădăuţi, căreia i se plăteşte suma de 1.600 de lei pentru un transport”, a declarat Viorel Plămadă.

O altă măsură luată de fostul viceprimar a fost aceea de a înainta o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi şi la Poliţia Siret, prin care semnala faptul că în timp ce primarul Filip Niculaev se afla în concediu medical, ştampila cu legenda „PRIMAR” a fost deţinută şi folosită ilegal, pentru o anumită perioadă, de o serie de persoane din cadrul Primăriei Muşeniţa.

Plângerea a fost soluţionată de procurorii din Rădăuţi cu neîncepere a urmăririi penale, dar în urma contestaţiei în instanţă judecătorul de cameră preliminară a desfiinţat rezoluţia şi a trimis cauza la acelaşi parchet în vederea începerii urmăririi penale faţă de Filip Niculaev pentru două infracţiuni din noul Cod Penal, similare cu abuzul în serviciu contra intereselor publice din vechiul Cod Penal.

Chiar dacă în şedinţa de Consiliu Local de ieri a prezentat toate aceste informaţii, consilierii locali au considerat că Viorel Plămadă trebuie schimbat din funcţie.

„Voi contesta această decizie, pentru că s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legislaţiei. În spatele acţiunii este primarul Filip Niculaev, care a mers din poartă în poartă să-i convingă pe consilierii locali să mă schimbe din funcţie”, a arătat Viorel Plămadă.

De partea cealaltă, Filip Niculaev a precizat că nu ştie motivul pentru care s-a cerut schimbarea din funcţie a lui Viorel Plămadă, dar nu exclude varianta ca totul să fi fost „politic”, asta în condiţiile în care ambele persoane sunt membri ai PSD.

„Nu are nici o legătură contractul de salubrizare care a fost încheiat cât eram eu plecat în concediu medical. Atât pot spune, pentru că prin telefon nu mai vreau să vorbesc deoarece se interpretează”, au fost ultimele cuvinte ale lui Filip Niculaev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul din Muşeniţa, schimbat din funcţie.
 Vizualizări articol: 3342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viceprimarul din Muşeniţa, schimbat din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei