Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

POS Mediu

Lucrările de apă-canalizare, afectate de blocarea plăţilor către constructori, de luni de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ritmul de execuţie a lucrărilor din programul POS Mediu, de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, a fost afectat în ultimele luni de lipsa decontărilor către constructori.

La comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a acestor lucrări, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a asigurat pe constructori că se fac toate demersurile necesare pentru ca banii să le parvină cât mai curând.

„Cred că lucrurile au mai progresat de la ultima întâlnire cu constructorii. Între timp am aflat şi o problemă care-i afecta – de câteva luni de zile nu s-au mai primit banii pentru lucrările efectuate şi am avut discuţii pe această temă cu directorul ACET, Ştefan Groza. Banii se aşteaptă de la minister, s-a schimbat metodologia de decontare a lor, nu se mai face plata direct de la ACET, motiv pentru care s-au înregistrat restanţe la plată – aceasta fiind una din cauzele pentru care constructorii nu au prea avut progres în lucrări”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

În urma verificărilor din teren şi a graficelor de execuţie puse la dispoziţie de constructori, a rezultat că pe numeroase străzi, lucrările au mers cu un ritm mai bun, progrese serioase fiind făcute şi pe o serie de străzi importante din toate cartierele – Petru Rareş (Centru), Zamca, strada Narciselor (Zamca), dar şi pe străzile Grigore Antipa şi Iacob Zadik (Burdujeni Sat).

„Este încă mult de lucru, dar ne ţinem de constructori, îi menţinem <în priză>, mai ales acum, când se poate lucra, pentru că şi vremea ne permite. Dar sunt probleme şi pentru ei, plăţile fiind una din acestea, încât facem tot ce se poate pentru a le debloca, astfel încât constructorii să poată tura motoarele la maxim în lunile iulie şi august, pentru că din septembrie vor începe deja ploile de toamnă şi nu vor mai avea acelaşi randament”, a concluzionat edilul sucevean, care a avut recent discuţii cu şefii Pfeiffer la nivel central, în urma acestora fiind alocate forţe suplimentare la execuţia unor lucrări prioritare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de apă-canalizare, afectate de blocarea plăţilor către constructori, de luni de zile.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările de apă-canalizare, afectate de blocarea plăţilor către constructori, de luni de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei