Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea 15/2003

Cartier nou pentru tinerii rădăuţeni, beneficiari de teren gratuit pentru construcţia de locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine nu a vizitat în ultima perioadă municipiul Rădăuţi va avea o surpriză, în sensul că la ieşirea din municipiu spre comuna Frătăuţii Vechi aproape că a „răsărit” un cartier nou, după ce, în ultimii ani, mai bine de două sute de familii tinere din municipiul Rădăuţi au primit teren gratuit pentru construcţia de locuinţe. Aurel Olărean, şeful executivului rădăuţean, şi-a propus să onoreze toate solicitările la Legea 15/2003 şi în următoarea perioadă. Parcelele, majoritatea situate în zona Tolocii, au revenit tinerilor în baza unor hotărâri ale deliberativului local, iniţiate de primarul Aurel Olărean cu privire la „atribuirea de terenuri în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei conform Legii nr. 15/2003”. Potrivit celor afirmate de inginerul Igo Sigi Koffler, reprezentantul Direcţiei Tehnice din Primăria Rădăuţi, au fost atribuite parcele de teren în suprafaţă de 300 mp fiecare, situate în străzile Tolocii, Plugarilor, Gheorghe Horodnic, Comandor Dan Ghica Cucerca şi în zona Tolocii. În acelaşi timp s-a avut în vedere ca prin amenajarea zonei să se permită, cu cheltuieli reduse, extinderea reţelelor de utilităţi, apă-canal, energie electrică, gaz etc., precum şi respectarea anumitor tipuri de proiecte de construcţie agreate de serviciul de urbanism din primăria locală.

 

Olărean: Putem vorbi de un nou cartier în municipiu

Tinerii care beneficiază de aceste terenuri au început, în mare majoritate, pregătirile, în conformitate cu normele legale, pentru construcţia noilor imobile. Primarul Aurel Olărean a declarat: „Problemele tineretului, viitorul familiilor tinere au fost şi sunt prioritare pentru mine. Până la această dată au fost eliberate mai bine de două sute de certificate de urbanism, iar mai multe familii tinere şi-au ridicat autorizaţiile de construcţie. Mă bucur că foarte curând vom putea vorbi de un nou cartier în municipiu, pentru că în acea zonă deja s-au ridicat mai multe case frumoase, un cartier pe care intenţionez să-l dezvolt în acest mandat”.

Legea 15/2003 reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, a unui teren în suprafaţă de 250 mp până la 500 mp, din terenuri aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartier nou pentru tinerii rădăuţeni, beneficiari de teren gratuit pentru construcţia de locuinţe.
 Vizualizări articol: 1929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartier nou pentru tinerii rădăuţeni, beneficiari de teren gratuit pentru construcţia de locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei