Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Şcoala pentru femei”

Proiect pentru facilitarea integrării femeilor pe piaţa muncii, lansat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de femei din nord-estul, centrul şi nord-vestul ţării vor beneficia de cursuri gratuite de iniţiere şi de programe de calificare sau recalificare profesională în vederea facilitării integrării acestora în câmpul muncii. Acest fapt este parte a proiectului „Şcoala pentru femei”, proiect demarat de Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Suceava, program ce reprezintă un punct de plecare pentru inserţia femeilor din grupul ţintă pe piaţa muncii. Valoarea acestuia este de circa 1.700.000 de euro.

Proiectul „Şcoala pentru femei” a fost lansat ieri la Suceava, în prezenţa reprezentanţilor Federaţiei IMM (Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), ai Asociaţiei Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM, a partenerilor proiectului, a reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene, ai mediului universitar, directorilor de deconcentrate etc.

Aceştia au apreciat proiectul ca fiind unul util, ambiţios, instruirea şi abilităţile dobândite de femeile parte din grupul ţintă, pe durata desfăşurării programului, contribuind la creşterea potenţialului economic şi social la nivel local, regional şi naţional şi crearea de noi locuri de muncă.

 

Obiectivele proiectului

În cadrul „Şcolii pentru femei”, 765 de femei din nord-estul, centrul şi nord-vestul ţării vor urma cursuri ce vizează dobândirea de calificări precum baby sitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, agent securitate, lucrător meseriaş în executarea produselor artizanale din textile piele şi materiale simulare şi instructor amator.

Totodată, „Şcoala pentru femei” va asigura instruirea a 1.089 de femei prin cursuri de  TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor), contabilitate, comunicare în limba engleză şi dezvoltare personală în vederea carierei.

Potrivit Alinei Calistru, preşedinta Patronatului Tinerilor Întreprinzători Judeţul Suceava, „programul de consiliere şi formare profesională din cadrul proiectului va contribui la creşterea şanselor de ocupare profesională a femeilor şi la creşterea competenţelor femeilor de a-şi dezvolta propriile afaceri. Prin informarea şi consilierea celor din grupul ţintă va creşte încrederea femeilor în capacităţile lor de a-şi găsi un loc de muncă”.

La rândul său, Liliana Aghiorghicesei, preşedinta Federaţiei IMM Suceava, a menţionat că „luptăm pentru încrederea femeilor în viaţa proprie, iar acest proiect vrea să asigure femei mai bine pregătite pentru a face faţă provocărilor prezente şi viitoare. Activităţile proiectului sunt complexe, dar sunt convinsă că experienţa şi profesionalismul nostru ne vor ajuta să le ducem la bun final”.

Parteneri ai proiectului sunt: Patronatul Tinerilor Întreprinzători Judeţul Suceava, SC Lust Expert Suceava, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Harghita şi Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj.

Proiectul are o durată de 17 luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru facilitarea integrării femeilor pe piaţa muncii, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect pentru facilitarea integrării femeilor pe piaţa muncii, lansat la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei