Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompensă

Tabără pentru copii și tineri din sistemul de protecție cu rezultate deosebite la învăţătură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 22-26 iunie, 38 de copii și tineri din sistemul de protecţie cu rezultate şcolare deosebite, care se află în plasament la asistenţi maternali profesionişti de peste zece ani şi nu au călătorit în afara judeţului, nici cu asistentul maternal, nici cu colectivele şcolare din care fac parte, vor beneficia de cinci zile de relaxare, în Cabana Nora, din localitatea Râul Sadului, din judeţul Sibiu.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că în această tabără „copiii şi tinerii au prilejul să-şi descopere şi dezvolte abilităţi care să-i ajute să aibă o viaţă socială armonioasă, prin interrelaţionare, comunicare şi lucru în echipă”.

Acţiunea se doreşte a reprezenta o recompensă la eforturile şcolare ale copiilor, îmbinând utilul cu plăcutul, prin activităţi care-şi propun dezvoltarea unor abilităţi şi lărgirea cunoştinţelor despre natură, explorarea zonelor geografice ale ţării, încercare menită să redea zâmbetul şi pofta de viaţă. Nicoleta Daneliuc a completat că programul taberei va fi unul diversificat: sport, jocuri (de echipă, gândire, strategie), ateliere de dezvoltare personală (joc vizând comunicarea, exprimarea emoţiilor, gestionarea conflictelor), activităţi de creaţie (cântec, dans şi pictură), pescuit, excursii şi drumeţii montane. 

 

Cu ajutorul sponsorilor

Trimiterea copiilor în tabără nu s-ar fi putut concretiza fără implicarea activă a specialiştilor din cadrul Serviciului Asistenţă Maternală: Maria Păvăloaia, Luminiţa Axinte, Camelia Hriţuc, Gabriela Burac, Maria Magdalena Palade, Sabina Silvia Doroftei şi a sponsorilor: Fundaţia Hope and Homes for Children România, Agenţia de Turism Juventus, SC Tarsin COM SRL,Transporturi Auto Suceava, SC Transport Auto Rădăuţi, SC Transagria Rădăuţi, SC Dells Line SRL Milişăuţi, SC Trans Nicolaescu SRL, Betty Ice, SC Nick Trans, SC Gipatex SRL, Selgros Suceava, Fundaţia Centru Creştin Cristos pentru România, Global Design, SC Dany-Gry SRL, McDonald’s, Asociaţia Lugeco.

Conducerea Protecţiei Copilului Suceava aduce mulţumiri tuturor sponsorilor, pentru deschiderea și entuziasmul cu care au reușit să găsească soluții, pentru ca un număr cât mai mare de copii și tineri să beneficieze de o vacanță binemeritată.

 

Proiectul „Ajutor la teme”

Nicoleta Daneliuc a ţinut să aducă mulțumiri angajaților Bibliotecii Județene „I.G. Sbiera” și directorului Gabriel Cărăbuș pentru implicarea și dăruirea cu care au susținut derularea, pe parcursului a patru ani, a proiectului „Ajutor la teme”, destinat copiilor și tinerilor din patru centre de plasament din municipiul Suceava. Coordonatoarea proiectului, profesoara Nicoleta Tipa, a reușit să adune în jurul său peste 40 de voluntari-profesori de la școlile și liceele din Suceava, precum și studenți care au oferit în fiecare săptămână meditații gratuite copiilor și tinerilor care s-au înscris în program, din dorința de a performa sau pentru a-și îmbunătăți stilul de învățare. „Acest proiect este unic, nu doar prin faptul că oferă posibilitatea copiilor instituționalizați de a primi meditații gratuit, ci mai ales prin faptul că se încheagă prietenii trainice, că sunt valorizați și sunt ajutați să își recapete încrederea în cei din jur și în forțele proprii și stima de sine. Fiecare copil a fost premiat. Adresăm felicitări voluntarilor și inițiatorilor proiectului și ne dorim derularea acestuia și pe parcursul viitorului an școlar”, a adăugat Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără pentru copii și tineri din sistemul de protecție cu rezultate deosebite la învăţătură.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabără pentru copii și tineri din sistemul de protecție cu rezultate deosebite la învăţătură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei