Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drepturi salariale

Primarul Sucevei, solidar cu poliţiştii locali nemulţumiţi de salariile foarte mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii locali suceveni se pregătesc de proteste publice la Bucureşti, nemulţumiţi de salariile foarte mici, comparativ cu cele ale forţelor de ordine publică din alte structuri, precum Poliţia ori Jandarmeria, dar şi de faptul că au fost omişi din noile prevederi legislative care majorează salariile angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

După ce săptămâna trecută revendicările membrilor Poliţiei Locale Suceava au fost prezentate reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Florin Sinescu, aceştia intenţionează să se facă auziţi direct în Capitală, alături de colegii lor din alte localităţi din ţară, cu care împărtăşesc aceleaşi nemulţumiri.

Aceştia solicită plata orelor suplimentare, a celor efectuate în zilele de repaus şi sărbători legale, abrogarea OUG 63/2010 privind limitarea posturilor din primării, acordarea normei de hrană, a primei de vacanţă şi a celui de-al 13-lea salariu, precum şi a altor drepturi prevăzute în contractele colective de muncă.

 

Gestionarea locală a salarizării şi numărului de personal, o soluţie a problemei

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, spune că poliţiştii locali sunt îndreptăţiţi să solicite condiţii salariale mai bune, doar că nu se poate face nimic la nivel local în această privinţă.

„Sunt solidar cu revendicările lor, este una din categoriile îndreptăţite să primească bani mai mulţi. Din păcate, cei care lucrează acum nu pot beneficia de ore suplimentare, au aceleaşi atribuţii ca şi cei din Poliţia Municipiului sau din Jandarmerie, cu care merg în patrulare, doar că ei sunt plătiţi la jumătate.

O soluţie s-ar găsi şi la nivel local, dacă ne-ar pune la dispoziţie fondul de salarii şi numărul de personal, să le gestionăm la nivel local. Dar suntem legaţi de mâni şi de picioare, nu putem acţiona în nici un fel”, a precizat primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean spune că, din cauza salarizării şi a reglementărilor impuse de la nivel central, are şi un deficit de personal destul de acut, faţă de necesităţile reale din teren.

„Astăzi avem o singură patrulă stradală, când ne-ar trebui măcar vreo 4-5, să acoperim toate cartierele. Avem cu 40 de poliţişti mai puţini decât ar fi trebuit în schema iniţială şi cu zece mai puţini faţă de noile reglementări. Înainte de restricţiile impuse prin lege, câştigau mai mult din orele suplimentare efectuate”, a adăugat primarul Sucevei.

Recenta ordonanţa de urgenţă care stabileşte că militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător, nu include la aceste beneficii şi Poliţia Locală.

Majoritatea poliţiştilor locali sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei, solidar cu poliţiştii locali nemulţumiţi de salariile foarte mici.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Sucevei, solidar cu poliţiştii locali nemulţumiţi de salariile foarte mici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iarba la ciini trimis de
(25 iun 2014, 11:57:32
Astia de la Pol. LOCALA iau prea multi bani pentru activitatea pe care o desfasoara, adica activitatea de frecatul mentei. Si tu esti la fel de inutil si foarte costisitor Lungule alias domnul Sarmala.
2.   Comentariu trimis de
(25 iun 2014, 14:34:31
Domnule Lungu inainte de a fi asa solidar cu cei de la politia locala si a le plange de mila, mai bine trimite-i sa de-a un examen pentru a intra in una din scolile Ministerului Afacerilor Interne iar dupa absolvire sa vina si cu pretentii salariale.

P.S. Politia in tara asta e numai una si aceea se numeste POLITIA ROMANA (nu nationala,locala...etc)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei