Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Joc periculos

Un copil de 12 ani şi un tânăr de 18 ani, cercetaţi penal pentru accidentul de la Şcoala Nr.10 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei doi copii care au ajuns la Spitalul de Urgenţă Suceava, după ce s-au prăbuşit cu o schelă, de la o înălţime de 3 metri, pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale Nr.10 Suceava, au fost victimele unui accident provocat, duminică după-amiază, de alţi doi tovarăşi de joacă.

Investigațiile efectuate de şcoală şi de poliţie arată în mod clar acest lucru. Pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale şcolii se vede cum trei copii cară sub un dud o schelă mobilă aflată lângă gardul terenului, după care se caţără pentru a ajunge la fructe.

La un moment dat, alţi doi - un copil şi un tânăr, vin lângă schelă şi o zdruncină, după care o deplasează pe role. Dintr-o dată, schela se răstoarnă pe o parte şi se prăbuşeşte împreună cu copiii, de la o înălţime de circa 3 metri. Unul dintre copii a scăpat nevătămat, ceilalţi doi au fost preluaţi rapid de două ambulanţe, după ce o persoană aflată în zonă a sunat la 112.

Conform investigațiilor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, copiii, ambii elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.10, s-au ales doar cu excoriaţii şi contuzii minore. După ce au primit îngrijirile medicale necesare, unul dintre ei a fost lăsat să plece acasă chiar de duminică seara, iar celălalt a fost externat ieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, agent Anca Maria Badale, suspecţi pentru accidentul ale cărui victime au fost un copil de 12 ani şi unul de 14 ani sunt un tânăr de 18 ani şi un copil de 12 ani, cei care au provocat prăbuşirea schelei. Ei au fost audiaţi şi în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ce va fi soluţionat procedural.

 

„Adrenalină, vrem adrenalină!”

Directorul şcolii, Dumitru Chiuariu, încă marcat de incidentul căruia i-au căzut victime trei dintre elevii săi, ne-a declarat că şcoala nu are posibilitatea de a asigura paza în zilele de weekend şi că nici nu-i poate opri pe copii să vină sâmbăta şi duminica pe teren.

„Este singurul loc de joacă din zonă, dar nu ştiu ce a fost în capul lor când s-au urcat pe schela aia şi, mai rău, la ceilalţi, când s-au apucat să o zgâlţâie. Patru erau copii, dar unul avea peste 18 ani!”, a spus profesorul Chiuariu. Conform acestuia, unii dintre copiii care au fost martori la accident i-au spus că i-ar fi auzit pe cei de pe schelă strigând, atunci când cei doi zdruncinau eşafodajul: „aşa, aşa, adrenalină, vrem adrenalină!”, însă aceste informaţii nu i-au fost confirmate direct de victime.

Directorul a mai precizat că schela a fost folosită de firma care lucrează la vopsirea gardului şcolii şi a fost lăsată de muncitori legată cu o bucată de sârmă, dar fără a fi dezasamblată.

„Nu ştiu ce riscăm, şcoala şi firma, acum se fac cercetări”, a mai spus cu amărăciune profesorul.

În şcoala înconjurată de un brâu de blocuri de locuinţe învaţă 980 de elevi, în două schimburi. Duminică după-amiază, la ora 18.30, nimeni de la blocurile din jur sau de pe terenul de sport nu a remarcat joaca periculoasă a copiilor şi a tânărului de 18 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 12 ani şi un tânăr de 18 ani, cercetaţi penal pentru accidentul de la Şcoala Nr.10 Suceava.
 Vizualizări articol: 3532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un copil de 12 ani şi un tânăr de 18 ani, cercetaţi penal pentru accidentul de la Şcoala Nr.10 Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei