Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mistere

Tineri plecaţi în străinătate, daţi dispăruţi după ani de zile în care nu au mai dat nici un semn de viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Compartimentul „Urmăriri” al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au primit în ultimele zile două sesizări privind suceveni plecaţi în străinătate şi dispăruţi de o bună perioadă de timp. Părinţii acestora au apelat la poliţie după ce au aşteptat în zadar un semn de viaţă de la copii şi se gândesc că li s-a întâmplat ceva rău. O altă sesizare depusă tot în acest an face referire la un bărbat din comuna Satu Mare de care părinţii şi soţia nu mai ştiu nimic de 20 de ani.

 

Mama care nu mai ştie de cinci ani nimic despre fiul ei

Acum câteva zile, o femeie din comuna Frătăuţii Noi a depus o sesizare la poliţie, cerând ajutor pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul său, de care nu mai ştie nimic din 2009. Femeia, care locuieşte singură la Frătăuţi şi care mai are un băiat, plecat în SUA, a relatat că Ionel Florin Cazacu, acum în vârstă de 42 de ani, a plecat la muncă în Italia, în 2006.

A ţinut legătura cu ea până în 2009, când a dispărut brusc, fără a mai da nici un semn de viaţă. După cinci ani de aşteptare mama îndurerată s-a hotărât să apeleze la poliţie pentru a mediatiza cazul şi a afla ce s-a întâmplat cu fiul ei. Poliţia a demarat proceduri de găsire a lui Ionel Florin Cazacu, primul pas făcut fiind transmiterea fotografiei sale în mass-media.

 

Şi-a dat fiul dispărut şi a aflat că este în închisoare 

Într-un alt caz, tot zilele trecute, un bărbat din Corlata - Berchişeşti a cerut ajutorul poliţiei, anunţând că fiul său, Adrian Constantin Persic, în vârstă de 34 de ani, despre care ştia că lucrează ca şofer pe tir în Milano - Italia, a întrerupt brusc orice legătură cu familia din august 2013. Părinţii au considerat foarte suspectă această întrerupere, în condiţiile în care tânărul ţinea legătura constant cu cei de acasă, dar şi cu sora sa, aflată la rândul ei în Italia. După ce au efectuat o serie de verificări, poliţiştii suceveni au aflat că acesta ar fi închis în Germania, sub acuzaţia de trafic de persoane. Membrilor familiei de la Corlata li s-a adus la cunoştinţă unde se află fiul lor, măsura urmăririi fiind revocată.

 

Dispărut din 1994

Un alt caz de dispariţie semnalat în acest an poliţiei pare un adevărat scenariu de film, al cărui final nu s-a jucat încă.

După cum Monitorul de Suceava a relatat pe larg într-un material publicat la finele lunii februarie a acestui an, Mircea Flutur, din comuna Satu Mare, a plecat de acasă în 1994, la Rădăuţi, de unde a luat o cursă spre Cernăuţi. A fost ultima oară când a fost văzut de părinţi şi de soţie, o tânără din Belarus care era însărcinată. De atunci, Mircea Flutur a dispărut, fata sa, astăzi în vârstă de 19 ani, văzându-şi tatăl doar în poze. Bătrânii părinţi ai lui Mircea Flutur l-au dat dispărut în februarie 2014. Oamenii spun că sunt două variante: fie fiul lor şi-a luat lumea în cap şi a nu a mai vrut să ştie nimic de trecut, fie a avut o moarte violentă şi cadavrul nu i-a mai fost descoperit. Oricare ar fi destinul lui Mircea Flutur, părinţii speră ca ei să nu moară până când nu vor afla ce s-a întâmplat cu acesta. 

„Eu cred aşa: ori e mort, îngropat de vreo bandă şi nu mai ştie nimeni nimic de dânsul, ori e viu, dar nu se răspunde cu nimeni. Noi nu mai pretindem nimic de la el şi nici Tania, soţia. Nu îl desparte nimeni dacă are copii cu altă nevastă, dar trebuie să ştie şi copchila asta (fiica sa de 19 ani) dacă are sau nu un tată”, declara în februarie 2014, pentru Monitorul de Suceava, Sevastian Flutur, tatăl lui Mircea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri plecaţi în străinătate, daţi dispăruţi după ani de zile în care nu au mai dat nici un semn de viaţă.
 Vizualizări articol: 7679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Tineri plecaţi în străinătate, daţi dispăruţi după ani de zile în care nu au mai dat nici un semn de viaţă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incredibil trimis de
(17 iun 2014, 16:30:43
E incredibil ca tocmai dupa 20 de ani s-au trezit ei sa-l dea disparut pe barbatul acela. In toti acesti ani nu i-au simtit oare lipsa? Incredibil

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei