Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vârsta? Un amănunt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sport circulă câteva prejudecăţi în legătură cu vârsta combatanţilor. E drept şi că unele din ele suportă modificări conjuncturale sau schimbări de fond, cam ca în problemele de sănătate: vă mai amintiţi cum cafeaua era un factor de mare risc în afecţiunile cardiace, iar de câţiva ani încoace medicii zic că e sănătate curată un consum de 4-5 cafele pe zi? Tot aşa şi-n sport, unde, în gimnastică şi înot, să zicem, prin anii '70, un înotător de 22 de ani era o fosilă, iar gimnastele tercute de 17 ani nişte babe. Acum, gimnastele peste 20 cică ajung la deplină maturitate, iar înotătorii cu multe titluri şi medalii sunt majoritar pe la 25 de ani. În alte sporturi, lucrurile sunt încă mai ciudate. La tenis, de exemplu, Schiavone sau Stossur sunt considerate bătrâne, Serena ce să mai vorbim, iar Şarapova mai are şi ea niţel până să intre în categoria asta, măcar prin comparaţie cu alde Halep, Sloane Stephens ori Bouchard. Se uită încă amănuntul că Navratilova câştiga la dublu turneu de Grand Slam la 50 de ani! Alaltăieri, Roger Federer, deja „moş” la cei 32 de ani, a produs o scenă antologică în finala de la Halle, unde l-a bătut cu 2-0, ambele seturi la tie break, pe Falla. Ei bine, după mingea victorioasă, arbitrul coborâse, Falla se dusese la fileu să-l felicite pe învingător, lumea aplauda în picioare, numai că Roger le-a întors tuturor spatele, plecând spre fundul terenului! Mârlan nu-l ştia nimeni, aşa că gestul era inexplicabil. S-a lămurit toată lumea când a cerut minge: nu ştia că bătuse! Credea că mai are nevoie de un punct. Comentatorul, desigur, a băgat-o p-aia cu „vârsta, la care începi să mai uiţi!”. Unde bat? Păi, la World Cup, desigur. L-aţi văzut pe Eto'o. Are 34 (sau 39, după Mourinho!). Dar pe Lampard? Ori pe Pirlo, ca să încheiem orice discuţie despre vârstă şi performanţă. A, Forlan a jucat prost? Păi, Drogba n-a jucat nimic, dar, lucrul naibii, cum a intrat el în teren, cum s-a-ntors Japonia - Coasta de Fildeş de la 1-0 la 1-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vârsta? Un amănunt.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vârsta? Un amănunt5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei