Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FILMUL ROMÂNESC „POZIŢIA COPILULUI” SUCCES DEPLIN IN ISRAEL

Multe manifestări cultural-artistice din România fac parte integrantă din viaţa de  zi de zi a Israelului. Parte organizate de Institutul Cultural Român din Tel-Aviv, de Ambasada României, Asociaţia Scriitorilor Israilieni de Limba Română, sau de diferite organizaţii non-guvernamentale româneşti împreună cu diferite asociaţii culturale româneşti din diferitele oraşe ale ţării sau cum ar fi în cazul de faţă de cinematecile existente.

Cu scuzele de rigoare afirm că ne fiind critic de filme sau în speţă comentator în domeniu, totuşi nu pot trece cu vederea de un adevărat film care merită toată atenţia, considerat din auzite la ora actuală unul dintre cele mai reuşite producţii cinematografice româneşti realizate în ultimii ani şi care aşa cum se ştie printre altele a fost marele câştigător la Festivalul de film de la Berlin în 2013 sau la Festivalul de filme din Shtokholm.

Este vorba de o producţia nostim intitulată “Poziţia Copilului” realizare al tânărului regizor Călin Peter Netzer, care cuprinde o poveste petrecută în România de azi, dar care poate fi, şi este actuală în orice loc din lume. Această realitate cotideană se desfăşoară prin relaţia dramatică ce se petrece dintre o mama şi fiul ei iubit, matur, necăsătorit care conveţuieşte cu o femeie care are un copil dintr-o altă căsătorie.

Mama-Cornelia designer de apartamente, interpretată într-o manieră excepţională de cunoscuta şi apreciata Luminiţa Gheorghiu, încununată profesional,  având la activ zeci de premii româneşti şi străine nu se desminte cu nimic. Amintesc mai mult despre dânsa fiindu-mi cunoscută şi din alte filme. Apare aici ca o femeie complect realizată din toate punctele de vedere material, măritată cu un doctor cunoscut şi cu fel de fel de relaţii în lumea mare şi înaltă, crezând şi fiind ferm convinsă că poate pătrunde, intervine unde îşi doreşte sufletul.

Urmărind acţiunea filmului, destul de complexă legată de aniversarea a 60 de ani ai mamei şi unde se remarcă lipsa iubitului ei fiu, Barbu, implicat într-un accident de circulaţie cu noua sa maşină, căuzând moartea unui tânăr. Asistăm în continuare la acţiunea de încercare de muşamulizare, unde familia prin mama foarte bogată şi cu relaţii în marile sfere ale societăţii caută să-şi scoata baiatul iubit din trista poveste. Partea culminantă se derulează prin refuzul ferm şi acţiunea fiului de denigrare a mamei, producând adevărate necazuri întregii familiei.

Mai toată pleiada de tinerii interpreţi, alături de cunoscutul şi apreciatul actor Florin Zamfirescu cunoscut de marele public şi din telenuvelele cotidiene dă filmului “Poziţia Copilului” un adevărat timbru de reuşita deplină, iar aici în Israel această producţie românească a devenit cunoscută, apreciată şi tare comentată.

Din auzite şi citite amintesc ca filmul în speţa este aşa cum am arătat, catalogat ca unul din cele mai excepţionale producţii cinemotografice românesti din ultimii 10 ani, fapt care eu şi soţia mea vizionându-l ne-am convins.

Dat faptului că filmul românesc în genere trece printr-o adevărată renaştere, el este solicitat şi admirat în lumea întregă, iar israilienii originari din România cu toţii au rămas încântaţi vizionând filmul “Poziţia Copilului”, comentariile fiind inegalabile, la unison şi superlative.

Iosef-Ioju Haimovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FILMUL ROMÂNESC „POZIŢIA COPILULUI” SUCCES DEPLIN IN ISRAEL.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FILMUL ROMÂNESC „POZIŢIA COPILULUI” SUCCES DEPLIN IN ISRAEL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei