Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Premii numeroase pentru elevii suceveni la Concursul de matematică „Acolada”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

135 de elevi de gimnaziu din judeţele Suceava, Bacău şi Botoşani au participat la cea de-a IX-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică „Acolada”, competiţie desfăşurată în parteneriat cu Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi găzduită de comuna Bogdăneşti.

Elevii suceveni şi-au adjudecat cinci premii I, cinci premii II, patru premii III şi 47 de menţiuni, cele mai mari punctaje fiind obţinute de elevii Andrei Cristian Airinei, din Bogdăneşti, Daniel Todaşcă, din Coşna, şi Manuel Apostol, din Arbore, toţi fiind distinşi cu premiu special în valoare de 250 de lei, oferit de Primăria Bogdăneşti.

Totodată, au mai obţinut premii I următorii: Alexandru Cozma, de la Școala Gimnazială Horodniceni, Andrei Cristian Airinei, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Daniel Todaşcă, de la Școala Gimnazială Coșna, Manuel Apostol, de la Școala Gimnazială Arbore, şi Marian Jijie, de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Premiile au fost asigurate de către Dedeman. 

Preşedintele concursului a fost lect. dr. Marius Marchitan, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, subiectele fiind elaborate de Dan Popescu, directorul Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, Cristian Amorăriţei şi Adrian Vieriu, tot de la liceul menţionat.

 

Impresii despre concurs

La finalul celei de-a IX-a ediţii a „Acoladei”, prof. Mihaela Jalobai, din Preuteşti, a declarat că „acest concurs capătă din ce în ce mai multă experienţă, devine mai iubit de elevi, este foarte bine organizat, evaluarea este corectă, iar gazdele perfecte. Mulţumim tuturor organizatorilor.”

La rândul său, prof. Dumitru Andreica, din Vişeu de Sus, Maramureş, a mărturisit: „Particip ca invitat la cea de-a IX-a ediţie şi sunt surprins plăcut de organizare şi de nivelul ridicat al concurenţilor”.

Pe lângă societatea Dedeman, în desfăşurarea concursului s-a implicat şi Editura Taida din Iaşi, care a oferit cărţi pentru majoritatea concurenţilor. Aceasta a fost reprezentată, ca şi la ediţia trecută a concursului, de cunoscutul autor de manuale şi culegeri de probleme Artur Bălăucă, care a oferit autografe premiaţilor. Anul acesta, Artur Bălăucă a fost însoţit de coautorul Cătălin Budeanu, profesor la Colegiul „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Potrivit prof. Vasile Solcanu, organizator al competiţiei, „toate cadrele didactice implicate sunt membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, iar majoritatea au făcut parte din Comisia Naţională de Organizare a Olimpiadei de Matematică. Aceasta prezenţă selectă este posibilă şi datorită valorii concurenţilor, care sunt multipli laureaţi ai concursurilor şi olimpiadelor de matematică. Nu trebuie uitată nici contribuţia Ocolului Silvic Râşca, ce a oferit invitaţilor şi truditorilor la concurs un moment de relaxare la o cabană din mijlocul pădurii. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, pentru realizarea la un înalt standard de profesionalitate  a acestui eveniment”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii numeroase pentru elevii suceveni la Concursul de matematică „Acolada”.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii numeroase pentru elevii suceveni la Concursul de matematică „Acolada”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei