Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păgubiţi

Suceveni care au plătit sume în avans pentru termopane, amânați până când firma a intrat în insolvenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă o firmă din domeniul montării tâmplăriei PVC cu geam termopan a lăsat în pagubă suceveni care au încheiat contracte pentru diferite lucrări şi au achitat în avans jumătate din valoarea acestora. SC Bracom Prodimpex SRL Suceava, administrată de Ilie Sahlean, a intrat în procedura insolvenţei de mai bine de jumătate de an, după ce în prealabil fusese amendată de Protecţia Consumatorului pentru contracte neonorate.

 

Păgubit deşi a semnat un contract cu clauze corecte şi termene de livrare decente

Unul dintre păgubiţi, Vasile Iaşinovschi, din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, a încheiat un contract cu firma cu sediul în municipiul Suceava pe 5 februarie 2013, pentru montarea de tâmplărie PVC cu geam termopan. Contractul semnat are o valoare de 8.560 de lei, iar bărbatul a achitat un avans de 4.000 de lei. Restul sumei trebuia să o achite la finalizarea lucrării, conform contractului. În acelaşi contract firma şi-a luat angajamentul de a livra tâmplăria în termen de 30 de zile lucrătoare. Mai mult, prin contract, firma s-a obligat să suporte majorări de întârziere de 0,5% pe zi din valoarea restantă, în caz că nu respectă termenul. Aşadar, un contract bun, cu clauze corecte şi termene de livrare decente. Vasile Iaşinovschi nu se aştepta să aibă vreo problemă, cu atât mai mult cu cât a mai lucrat cu firma lui Ilie Sahlean, iar clauzele din contracte au fost respectate.

Contractul semnat pe 5 februarie 2013 a rămas însă neonorat până astăzi, fără ca păgubitul să primească nici un leu din avansul achitat.

 

Protecţia Consumatorului nu a putut face nimic

Vasile Iaşinovschi a depus începând cu luna august 2013 reclamaţii la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava. În primă fază, administratorul şi-a luat angajamentul, în faţa echipei de control, că va efectua montarea tâmplăriei până pe 18 septembrie 2013, termen care nu a fost respectat. A urmat amendarea firmei, pe 9 octombrie 2013, şi o somaţie de montare a tâmplăriei ori de restituire a avansului în termen de 15 zile calendaristice. La următorul control, inspectorii de protecţie a consumatorului nu au mai avut pe cine amenda. Firma a intrat în insolvenţă pe 28 octombrie 2013.

Din acest moment, Vasile Iaşinovschi a fost îndrumat să se adreseze lichidatorului judiciar al Bracom Prodimpex SRL, respectiv Multiconsult IPURL Suceava.

„Sunt purtat pe drumuri şi amânat de aproape un an şi jumătate şi nimeni nu a putut să-i facă nimic acestui om care m-a înşelat. Sunt bani mulţi, nu câţiva lei”, s-a plâns bărbatul din Paltinu.

 

Ce spune administratorul firmei de termopane

L-am contactat, ieri, telefonic pe administratorul firmei aflate în insolvenţă. Ilie Sahlean nu a negat nici o acuzaţie, însă a dat vina pe situaţia grea în care se află.

„Suntem în faliment, din cauza crizei s-a ajuns în această situaţie, am luat ţepe, am avut lucrări neplătite şi am ajuns la limită. Eu nu plec nicăieri, nu mă ascund şi sper să reuşim să ne redresăm şi să rezolvăm problemele cu cei cărora le suntem datori”, a declarat Ilie Sahlean. El a admis că sunt multe datorii de achitat către persoane cu care a încheiat contracte şi speră ca afacerea să fie reîncepută de la un alt punct, pentru a fi rezolvate şi contractele restante.

Pentru oameni ca Vasile Iaşinovschi, acestea nu sunt însă decât vorbe goale de care s-a săturat.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava a adunat numeroase plângeri privind contracte de montare de termopane neonorate. Cele mai multe sunt legate de numele lui Radu Ivaş, aflat acum în arest după o condamnare pentru evaziune fiscală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni care au plătit sume în avans pentru termopane, amânați până când firma a intrat în insolvenţă.
 Vizualizări articol: 3448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceveni care au plătit sume în avans pentru termopane, amânați până când firma a intrat în insolvenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei