Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Curăţenia la locurile de joacă pentru copii va fi atribuită firmei care va câştiga licitaţia de salubrizare stradală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema gunoaielor care au invadat locurile de joacă din municipiul Suceava va fi rezolvată odată cu desemnarea unui nou operator de salubrizare stradală, susţine viceprimarul Ovidiu Doroftei. Acesta a spus că este conştient de starea jalnică în care se găsesc multe locuri de joacă din municipiul reşedinţă de judeţ, stare prezentată de Monitorul de Suceava în ediţia de vineri.

„În prezent, Rosal nu are atribuţii în curăţarea mizeriilor de pe spaţiile de joacă pentru copii. Este o problemă pe care am constatat-o cu mai mult timp în urmă, care se va rezolva odată cu finalizarea licitaţiei de salubrizare stradală. În caietul de sarcini al licitaţiei am prins ca obligativitate curăţarea spaţiilor de joacă, chiar şi de două ori în zi, dar, din păcate, au trecut aproape doi ani şi funcționăm tot după vechiul contract, care are unele <scăpări>, fiind prevăzute un număr limitat de operaţiuni în atribuţiile firmei de salubrizare”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Acesta a precizat că sunt unele spaţii de joacă din oraş care sunt bine întreţinute, prin  implicarea asociaţiilor de proprietari din zonă şi chiar a locuitorilor, iniţiativa acestora fiind lăudabilă.

Licitaţia de încredinţare a salubrizării stradale unui operator privat, demarată în 2012, a fost blocată de fel de fel de contestaţii, ajungându-se până la anularea sa în instanţe. În prezent, licitaţia a fost reluată, sâmbătă fiind ultima zi în care se mai pot depune contestaţii la caietul de sarcini, urmând ca pe 21 iulie 2014 să fie deschise plicurile cu oferte din partea firmelor interesate să presteze această activitate în Suceava, pentru o perioadă de şapte ani, valoarea contractului fiind de 5,5 milioane de euro.

În noul contract de salubrizare stradală, operatorul va avea atribuţiuni suplimentare, nu doar de asigurare a curăţeniei la spaţiile de joacă pentru copii, ci şi la spaţiile verzi dintre blocuri, pe care va trebui să le şi întreţină, prin efectuarea unor operaţiuni periodice de cosire a ierbii şi tundere a gardurilor vii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curăţenia la locurile de joacă pentru copii va fi atribuită firmei care va câştiga licitaţia de salubrizare stradală.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curăţenia la locurile de joacă pentru copii va fi atribuită firmei care va câştiga licitaţia de salubrizare stradală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei