Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie cui deschideţi uşa

I-au spus că sunt de la deratizare, i-au stropit prin apartament și au „curățat-o” de bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din municipiul Suceava a reclamat la poliție că a fost victima unei înșelăciuni, fiind păcălită să le plătească 620 de lei unor indivizi care s-au recomandat a fi de la o firmă de deratizare şi care i-au spus că trebuie neapărat să-i stropească cu soluție prin apartament.

Elena B., în vârstă de 54 de ani, le-a declarat polițiștilor că, joi după-amiază, în jurul orei 14.30, s-a trezit la uşă cu doi tineri necunoscuţi, care i-au spus că au fost trimiși de la asociaţia de locatari şi că trebuie să facă deratizare în toate apartamentele din bloc, inclusiv în al ei.

Respectivii erau dotaţi cu pompe pentru stropit, aveau un facturier parafat cu ştampila unei societăţi (Dera Clean Bucureşti), astfel încât proprietara a crezut tot ce i-au spus şi i-a lăsat să intre în apartamentul ei.

După ce-au stropit prin toate camerele, i-au făcut calculul: 620 de lei. De voie, de nevoie, Elena B. a plătit întreaga sumă, însă ulterior, bănuind că ceva nu e în regulă, s-a dus pe la vecini să întrebe cât au plătit ei. Abia după ce a vorbit cu alte persoane din bloc, a realizat că doar ea a fost vizitată de aşa-zişii angajaţi de la deratizare, dându-şi seama că a fost înşelată.

„Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

„I-am spus să iasă afară sau chem poliția!”

Zilele trecute, o cititoare a cotidianului nostru, care locuieşte într-un bloc din zona Torino a cartierului Burdujeni, ne-a scris că a trecut printr-o experienţă similară.

Din fericire, în cazul ei, femeia a realizat că ar  putea fi vorba de o înşelăciune şi i-a dat afară din apartament pe cei de la „Deratizare”.

„A sunat la ușă un domn să îmi ceară o sticlă de apă de 2 litri pentru deratizare. După ce i-am dat apă, îmi spune că trebuie făcut şi înăuntru în apartament şi că vine colega lui. Probabil a luat şi o fată cu el ca să câstige încrederea femeilor care sunt reticente să lase bărbaţi străini în casă. M-a luat cu vorba că trebuie, că e bine etc.. Intră <colega> şi în timp ce îmi stropea pereţii cu o <soluţie> mă întreabă dacă mi-a zis colegul ei că este doi lei metrul liniar şi îmi zice că pe mine mă ajunge 320 de lei! Eu deja am început să intru la bănuieli, amintindu-mi că în zona în care locuiesc s-au spart câteva apartamente. În acel moment i-am spus să se oprească, pentru că nu îmi permit o asemenea sumă”, povestea cititoarea în cauză într-un e-mail trimis redacţiei.

Aceasta mai arată că tânăra cu pricina i-a spus că are de plătit totuşi 180 de lei, pentru suprafaţa pe care apucase să o stropească şi a început să-i completeze o chitanță. „ Când am văzut că era mâzgălit numele firmei şi o ştampilă şi atât pe chitanțier, am întrebat-o de la ce firma e. Mi-a spus că firma este Dera Clean. I-am cerut un număr de telefon de la firmă. Şi ea se arată dispusă să mi-l dea, dar mi-am dat seama că putea să îmi dea numărul unui prieten sau oricine altcineva.  Mi-am sunat soţul care mi-a spus să nu îi las în casă. Când am refuzat să plătesc ea mi-a spus că îmi va veni la asociaţie suma. Atunci i-am spus să iasă afară sau chem poliția! A plecat în cele din urmă. Am verificat în cele din urmă la asociație şi nu era nici o acțiune programată şi a mai precizat că în momentul în care într-adevăr se face deratizare echipa este însoţită de un reprezentant al asociaţiei de locatari”, completează cititoarea, sperând ca experienţa neplăcută prin care a trecut ea să fie de folos altor cititori care pot ajunge în astfel de situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-au spus că sunt de la deratizare, i-au stropit prin apartament și au „curățat-o” de bani.
 Vizualizări articol: 2071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
I-au spus că sunt de la deratizare, i-au stropit prin apartament și au „curățat-o” de bani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei