Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Şi eu pot să fiu util“

Cursuri gratuite de coafură, manichiură, pentru 20 de eleve de la Centrul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de eleve de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava au beneficiat de cursuri gratuite în tehnica îngrijirii şi coafării părului, a manichiurii, pedichiurii, formându-şi totodată deprinderi de autoîngrijire şi igienă personală, dar şi deprinderi de muncă, abilităţi de relaţionare interpersonală. Aceste cursuri au fost posibile pe baza unui proiect educaţional “Şi eu pot să fiu util“, desfăşurat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.

Ideea inițierii proiectului educaţional “Şi eu pot să fiu util“ a derivat din necesitatea integrării sociale a copiilor cu cerinţe educative speciale. După cum ne-au spus organizatorii, scopul proiectului este dezvoltarea personalităţii acestor copii prin diverse activităţi de terapie ocupaţională, ajutându-i să-şi îmbunătăţească astfel abilităţile psihomotrice, cognitive, relaţionale. Activităţile cu un puternic impact asupra elevilor au fost cele cu tematica “Estetica şi igiena corpului“, desfăşurate în colaborare cu partenerul Elena Ignea, hairstylist la salonul “Ramely“ din Suceava.

 

„Proiectul a avut un mare succes în rândul copiilor noştri”

La sfârşitul lunii trecute a avut loc activitatea finală din cadrul proiectului, desfăşurată în cabinetul de activităţi extracurriculare de la CSEI Suceava. Elevele cursante şi-au demonstrat abilităţile dobândite în timpul anului, executând diverse coafuri, manichiuri. De asemenea, ele au completat fişe cu  cu gânduri, impresii trăite pe parcursul activităţilor.

La sfârşitul întâlnirii, coordonatorii proiectului, prof. Camelia Darie, directoarea Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava, directoarea adj. Cristina Clim, prof. Gabriela Neofet, prof. Florinela Cuconu le-au oferit diplome, iar Elena Ignea a propus desfăşurarea unui stagiu de practică la Salonul “Ramely“ din Suceava.

Ca o recompensă pentru implicarea şi seriozitatea dovedite pe parcursul proiectului,  proprietarii restaurantului “Antique“ din Rădăuţi au oferit elevilor o masă festivă. Directoarea Camelia Darie consideră că „proiectul a avut un mare succes în rândul copiilor noştri, aşa cum ne-am dorit de altfel. Elevelor implicate li s-a oferit oportunitatea de a-şi valoriza cunoştinţele, abilităţile dobândite, contribuind în acest mod la propria lor formare. Activităţile de terapie ocupaţională, în genere, presupun o înlănțuire de acţiuni care duc la dezvoltarea capacităţii individuale de adaptare şi integrare socială”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri gratuite de coafură, manichiură, pentru 20 de eleve de la Centrul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri gratuite de coafură, manichiură, pentru 20 de eleve de la Centrul Şcolar Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei