Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Participare

Elevii suceveni care vor reprezenta România la fazele internaţionale ale olimpiadelor şcolare din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce au trecut de emoţiile olimpiadelor naţionale şiau bifat rezultate care să le permită calificarea în fazele următoare ale acestor competiţii, pentru şapte elevi suceveni participarea la etapele internaţionale ale olimpiadelor şcolare este o certitudine.

Sucevenii Tudor Creţu şi Gabriel Găitan fac parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică, iar Maria Lăcătuşu, de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, va participa la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă şi Literatură Romani.

Iasmina Răceanu şi Anastasia Gavrilovici, eleve la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, s-au calificat la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Română, iar Mihaela Rotaru şi Cristina Negrub, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, deja au intrat în focurile Olimpiadei Internaționale de Limbă Rusă.

Totodată, alţi trei elevi din judeţ – Eduard Lungu, Iustina Crăciun şi Remus Bompa sunt în cantonamentul de selecţie în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

 

Doi suceveni merg în Kazakhstan, la Olimpiada de Fizică

Tudor Creţu şi Gabriel Găitan vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică (Kazakhstan). Tudor Creţu (clasa a X-a) şi Gabriel Găitan (clasa a XI-a) sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, însă studiile gimnaziale le-au făcut în oraşele de baştină. Tudor a studiat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi până în clasa a VIII-a, iar Gabriel a fost elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, în clasele V-IX.

Lotul României de la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014 este alcătuit din cinci elevi. Competiţia va avea loc în capitala Kazakhstanului, la Astana, în perioada 13 – 21 iulie 2014. La această olimpiadă, elevii vor trebui să treacă de o probă practică şi o probă teoretică, fiecare de câte cinci ore.

 

Reprezentantele de la Olimpiada de Limbă Rusă şi Limbă Romani

Mihaela Rotaru şi Cristina Negrub, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, sunt deja în focurile probelor de la Olimpiada Internaţională de Limbă Rusă, competiţie ce are loc la Moscova.

Elevele au fost coordonate de prof. Svetlana Florea de la colegiul sucevean.

Cristina Negrub este deja bacalaureată, eleva susţinând examenul maturităţii în sesiunea specială, care a avut loc în luna mai. Cristina Negrub a fost notată cu 9,40 la examenul de bacalaureat.

De cealaltă parte, Maria Lăcătuşu, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, va participa la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă şi Literatură Romani, competiţie ce va avea loc în luna iunie, la Braşov.

Eleva a obţinut locul al III-lea la olimpiada naţională, rezultat ce i-a asigurat calificarea în lotul României care va concura la competiţia internaţională. 

Aceasta este îndrumată de prof. Brânduşa Moisa.

 

Olimpicele de la Colegiul „Petru Rareş”

Iasmina Răceanu (clasa a IX-a) şi Anastasia Gavrilovici (clasa a XII-a), eleve la Colegiul Naţional "Petru Rareş" Suceava, vor participa la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Literatură Română, competiţie ce va avea loc în septembrie, la Constanţa. Gabriela a fost îndrumată de prof. Ileana Boteanu, iar Iasmina a fost coordonată de prof. Gabriela Ilisei.

Anastasia este membră a Cenaclului literar „Săgetătorul”, a fost laureată în cadrul mai multor concursuri literare, iar creaţia sa a apărut în antologii şi reviste literare.

La rândul său, Iasmina şi-a adjudecat numeroase premii în cadrul mai multor concursuri  literare şi nu numai. Totodată, la aceeaşi olimpiadă, în 2013, Iasmina a fost laureată cu premiul al III-lea şi cu două premii speciale din partea Inspectoratului Şcolar Bihor şi din partea Fundaţiei „Academica” Bihor.

 

Două eleve din judeţ, premiate deja la Olimpiada Internaţională de Polonă

Karolina – Agatha Drozdek şi Bozena Irişec, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, au fost recompensate cu „Menţiune cu titlul de finalist” în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Limba şi Literatura Polonă, competiţie ce a avut loc la Varşovia, Polonia, în luna aprilie.

Datorită rezultatelor obţinute, elevele sunt admise la orice facultate din Polonia fără a da un examen, cu condiţia să promoveze examenul de bacalaureat în România.

Cele două eleve au fost pregătite de prof. Anetta Buzuk.

 

Selecţia pentru Olimpiada Internaţională Astronomie şi Astrofizică

Eduard Lungu, de la Liceul Tehnologic ,,Tomșa Vodă” Solca, Remus Bompa, de la Colegiul Național ,,Nicu Gane Fălticeni, şi fălticeneanca Iustina Crăciun, de la Liceul Internaţional de Informatică, participă la etapa de selecţie în vederea participării la Olimpiada Internaţională Astronomie şi Astrofizică. Competiţia va avea loc în luna august, la Suceava.

La faza naţională a competiţiei din acest an, Remus Bompa a câştigat medalia de aur din partea Societății Române de Fizică şi mențiune din partea Ministerului Educaţiei. Fălticeneanul este pregătit de prof. Doina Dominte (la clasă) și de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

Eduard Lungu a obţinut medalie de argint din partea Societății Române de Fizică şi menţiune din partea ministerului. Eduard Lungu este pregătit de prof. Ilie Cosovanu.

Iustina Crăciun şi-a adjudecat o medalie de aur la faza naţională a olimpiadei. Iustina Crăciun a fost, în 2013, dublu medaliată cu aur la etapa internaţională a concursului ce a avut loc în Grecia. Eleva este pregătită de Petru Crăciun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni care vor reprezenta România la fazele internaţionale ale olimpiadelor şcolare din acest an.
 Vizualizări articol: 2983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Elevii suceveni care vor reprezenta România la fazele internaţionale ale olimpiadelor şcolare din acest an4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei