Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Şeful Inspectoratului Şcolar, avertizat de Nechifor că „nu înțelege politica Guvernului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, este avertizat public de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, să înveţe mai bine sistemul educaţiei naţionale promovat de Cabinetul Victor Ponta. Preşedintele Nechifor a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că inspectorul general Lazăr „n-a înţeles bine subiectul educaţiei naţionale”, că a gafat deja de două ori anunţând că peste 80 de şcoli din judeţ vor fi desfiinţate, în următorii 2-6 ani, dar că „a treia oară nu va mai avea ocazia”.

„Cu domnul Lazăr o să am o discuţie punctuală pentru că am sentimentul că nu a înţeles bine despre ce e vorba în subiectul educaţiei naţionale. Este a doua oară, a treia oară nu va mai avea ocazia. Îi mai dăm o şansă”, a declarat Cătălin Nechifor.

 

Decizia închiderii unei şcoli o ia primăria împreună cu părinţii elevilor, declară preşedintele CJ

Acesta a precizat că decizia închiderii unei şcoli este la latitudinea administraţiei locale şi a comunităţii, dacă primarul şi părinţii ajung la concluzia că pentru elevii care frecventează cursuri simultane la o şcoală într-un cătun este mai bine să meargă la o şcoală mai mare, cu un microbuz şcolar. „Nu vine inspectorul şcolar, nu vine prefectul, nu vin eu să decid dacă o şcoală trebuie închisă sau nu. Noi facem eforturi să asigurăm finanţare pentru dezvoltarea şcolilor în judeţul Suceava, inclusiv pe componenta Programului Operaţional Regional. Domnul Lazăr nu înţelege politica guvernului actual foarte bine şi o să i-o explicăm încă o dată”, a arătat Nechifor. Preşedintele CJ şi-a exprimat neîncrederea şi în prognozele prezentate de inspectorul general, Gheorghe Lazăr, referitoare la dinamica populaţiei şcolare în următorii 2-6 ani.

„Nu ştim cum va evolua populaţia, nu ştim oficial nici câţi suntem în judeţul Suceava pentru că nu avem publicat recensământul din 2011”, a mai spus Nechifor.

La ultimul Colegiu Prefectural, din data de 29 mai a.c., inspectorul general şcolar, Gheorghe Lazăr, a prezentat o situaţie potrivit căreia 84 de şcoli vor fi desfiinţate în următorii 2-6 ani deoarece nu au perspectivă, ca urmare a scăderii numărului de elevi.  Asta înseamnă 10% din unităţile şcolare din judeţ. O informaţie similară a fost prezentată, de către inspectorul şcolar, şi în urmă cu câteva luni, tot la un Colegiu Prefectural. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Inspectoratului Şcolar, avertizat de Nechifor că „nu înțelege politica Guvernului”.
 Vizualizări articol: 3286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful Inspectoratului Şcolar, avertizat de Nechifor că „nu înțelege politica Guvernului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma sterg la dos cu voi! trimis de
( 7 iun 2014, 12:24:17
Ati trimis copiii pentru olimpiadele nationale cu trenul pe timp de noapte prin Ardeal, acum va arogati merite cu rezultate obtinute de alte licee cu program intensiv din tara. N-ati avut decenta sa munciti, iar acum va laudati cu munca altora. SA VA FIE RUSINE!
2.   INSPECTOR GENERAL trimis de
( 8 iun 2014, 09:41:57
Daca nu minti cum spune acest tradator de judet,acest imputit al judetului vei fi demis.Cu ce v-ati implicat pentru binele scolilor judetului ramasite comuniste?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei