Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2014 - Anul XIX, nr. 129 (5638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Publicaţie

Carte de învăţare rapidă şi eficientă a regulilor de circulaţie, lansată de un instructor auto sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un instructor auto sucevean a lansat recent o carte care îşi propune să-i ajute pe cei interesaţi să înveţe rapid şi eficient regulile de circulaţie, printr-o metodă care se axează pe logică şi asocieri şi încearcă să elimine memorarea rigidă a unor răspunsuri.

„Metodă mnemotehnică de învăţare rapidă şi eficientă a regulilor de circulaţie”, scrisă de Constantin Apetrei, are ca principal obiectiv uşurarea memorării regulilor de circulaţie prin diverse asocieri. Mnemotehnica reprezintă un ansamblu de tehnici care înlesnesc memorarea datelor, folosindu-se de lanțuri de asocieri mentale. Cartea are în prim-plan palma unui om şi degetele mâinii, fiecare deget fiind asociat unor categorii de drumuri şi manevrelor interzise în trafic pe acea categorie de drum.

Lucrarea insistă foarte mult şi pe regulile de circulaţie în sensurile giratorii, acestea fiind de multe ori necunoscute de şoferi.

„Cantitatea de cunoştinţe a regulilor de circulaţie care trebuiesc însuşite este de multe ori prea mare pentru o memorie de durată. Aşa se explică de ce un elev care promovează examenul la sală cu numărul maxim de puncte, 26, dacă se întâmplă să cadă proba de traseu şi să susţină un nou examen, după circa 30 de zile, să cadă. În momentul în care se pregăteşte elevul nu caută să reţină informaţia adevărată, el urmăreşte care este răspunsul corect, a, b sau c, reţinând mecanic câteva cuvinte din întrebarea respectivă. Dacă rezultatul examenului la sală este de 26 de puncte, în urma învăţării mecanice, este echivalentul notei 5, 6 sau cel mult 7 la şcoală. Prin această carte propun o cu totul altă abordare a învăţării, prin asocieri şi logică”, explică autorul Constantin Apetrei.

Cartea acestuia, publicată de editura Lidana, costă 20 de lei. Autorul onorează comenzi la numărul de telefon 0724.804.409. Coordonatorul lucrării este Constantin Alecsa, de la Şcoala de Şoferi Autosette Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carte de învăţare rapidă şi eficientă a regulilor de circulaţie, lansată de un instructor auto sucevean.
 Vizualizări articol: 7930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Carte de învăţare rapidă şi eficientă a regulilor de circulaţie, lansată de un instructor auto sucevean5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sens giratoriu trimis de
( 7 iun 2014, 13:20:18
Pt ca la noi nu sint așa multe INFO in Legislație , de unde sa știe instructorul dacă el e afon si vezi cum ii învață pe elevi sa oprească unde vor 'sa meargă pe a2-a banda ...etc. O regula simpla in sensuri giratorii etongueoți intra pe ori ce banda in sens dar de ieșit din sens se IESE pe banda din dreapta (obligatoriu) . Dacă se respecta regula asta si se semnalizeaza din timp intenția de schimbarea benzii si ieșirea din sens numai pe banda din dreapta ..PERFECT
2.   Sens giratoriu trimis de
( 8 iun 2014, 13:12:24
 ☭  ☭ youtu.be/SpSpwpqA9gA. Iar daca un nebun pune un STOP in sens nu toată lumea e "nebuna". Daca urmărești video de mai sus o sa înțelegi din imagini cum se circula de la o tara cu cele mai multe gloriete din lume. Iar eu ca șofer profesionist cu peste un milion de km știu ce scriu.  ☭  ϑ
3.   YouTube trimis de
( 8 iun 2014, 13:16:00
"Prioridad de paso retondas " scrieti in YouTube si veți înțelege cum se circula
4.   Șangalinga danga mi se rupe ștanga trimis de
( 8 iun 2014, 14:58:16
Băi dar câți isteți mai sunt pe aici...
Gura ! că pe stradă sunteți varză .
80 la sută niște imbecili,habar nu au ce e aia o prioritate.
Aștept la semafor,hai dați-i drumul cu tâmpeniile voastre !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei