Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 15 – 21 mai

„Expo Art Absolvent 2014”, la Shopping City

Ca în fiecare an, Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava marchează printr-un eveniment special, „Expo Art Absolvent”, absolvirea seriilor de elevi cu specializările specifice artelor vizuale. Lucrările expuse la Shopping City Suceava sunt realizate de aproximativ 50 de elevi.

 

Expoziţie chinologică, la Shopping City

Asociaţia chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează expoziția națională chinologică Cupa Bucovina 2014. Sâmbătă și duminică, iubitorii de animale sunt invitaţi la spectacolul din parcarea Shopping City, unde pot admira cele mai deosebite exemplare de câini în cadrul unui concurs de frumusețe și aptitudini. Sunt așteptaţi să concureze câini din peste 50 de rase, care vor fi evaluaţi de un corp de arbitri internaţionali din România şi Republica Moldova.

 

Kids City – Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 17 mai, şi duminică, 18 mai, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Stă să plouă cu chiftele”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Premii la Iulius Mall

Până pe 18 mai, clienţii Iulius Mall sunt răsplătiţi pentru pofta lor de shopping cu meniuri pe gustul lor. Zilnic, primii 70 de vizitatori care fac cumpărături de minimum 150 de lei de la brandurile preferate vor fi premiaţi instant cu vouchere pentru a merge la masă, valabile la orice restaurant din Food Court sau la Ristorante Casanova. În plus, primii 100 de clienţi care vor veni la Centrul Info cu bonuri în valoare de minimum 100 de lei vor primi o băutură răcoritoare.

Pasionaţii de artă pot vizita expoziţia „Natura în instantanee cromatice”, până pe 9 iunie. 25 de lucrări cu peisaje şi flori, sub semnătura artistului Ioan Bodnar, sunt prezentate la Iulius Mall.

 

Joi, 15 mai

Lansare de carte și sesiune de autografe Gigi Ghinea, la Shopping City

Shopping City Suceava, Alexandria Librării şi Asociaţia Money for Help organizează  evenimentul de lansare a celei mai noi apariţii editoriale semnate de psihologul Gigi Ghinea: „Respiră, iubeşte şi taci!” Manifestarea va avea loc în City Gallery din Shopping City, începând cu ora 17.00. Cartea va fi prezentată de psihologul Gabriela Clement şi de jurnalistul Liviu Clement.

 

Concertul „Tinere speranţe”

Filarmonica de Stat Botoşani prezintă, de la ora 18:30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Concertul „Tinere speranţe”, în care vor evolua elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Dirijor: Daniel Manasi. Biletele costă 20 de lei (10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj I, telefon 0230 523 718.

 

Concert în Campusul USV

Începând cu ora 19:30 va avea loc, în Grădina Englezească (Corp D) a USV, Târgul Organizațiilor Studențești, eveniment menit să facă cunoscute profilul și activitatea organizațiilor studențești din USV. Acest târg va fi urmat de o petrecere studențească la care, pe lângă invitații locali, va concerta și trupa bucureșteană Maxim, cunoscută mai ales prin cântecul „Sărutări criminale”, ce ocupă de câteva săptămâni primele locuri ale topurilor muzicale naționale. Petrecerea va continua prin mixuri antrenante de dubstep, drum and bass, drumstep, electro, trap şi progressive-house susținute de Aykad și Savi.

 

Dr. Virgiliu Gheorghe, la Suceava

Dr. Virgiliu Gheorghe va susţine la Suceava, de la ora 18.00, în Sala Auditorium, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, conferinţa „Educaţie pentru sex sau educaţie pentru viaţă”.

 

Vineri, 16 mai

Lansare de carte

De la ora 11.00, la USV Book Cafe, Gigi Ghinea îşi va lansa cartea „Respiră, iubește și taci!”.

 

Sâmbătă, 17 mai

Teatru la USV

Auditoriumul USV va găzdui, de la ora 15.00, spectacolul„Drum în jos cu înger”, susţinut de Teatru Fabulinus.

 

Lansarea monografiei „Dimitrie Sevastianov”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava va avea loc, la ora 17.00, lansarea monografiei „Dimitrie Sevastianov”, realizată de dr. Ludmila Toma, din Chișinău, Republica Moldova. Lucrarea conturează biografia şi activitatea artistică a lui Dimitrie Sevastianov.

 

Noaptea muzeelor

Noaptea Europeană a Muzeelor, pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, va fi marcată şi la Suceava. Programul, cu intrare gratuită, este următorul: Muzeul de Ştiinţele Naturii (deschis pentru vizitare între orele 10.00-24.00) - Spectacol de muzică folk cu Mugur Irimie (ora 18.00), spectacol de teatru „Atelier Matei Vişniec” (ora 18.30); Hanul Domnesc (deschis pentru vizitare între orele 10.00-21.00) - Recital „Jazz la Han”, cu Artis Band (ora 19.30); Muzeul Satului Bucovinean - deschis pentru vizitare între orele 10.00-20.00.

 

Hora Bucovinei, în Tabăra Bucşoaia din Frasin

Orele 11:00-14:00: Simpozion Probleme ale spaţiului rural.

Teme abordate: Judeţul Suceava - potenţial lider naţional în agricultura ecologică;
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură - Măsuri de sprijin pentru fermieri;
Avantajele asocierii în agricultură; Fondurile nerambursabile pentru agricultură - actualitate şi perspective; Pădurile Sucevei - trecut, prezent şi viitor.
Orele 14:00-19:00: Vizitarea stânelor şi standurilor: obiceiuri şi tradiţii de stână; expoziţii ale meşterilor populari; expoziţii cu utilaje agricole.
Orele 19:00-22:00: Concert de luna mai - Trupe etno-pop rock. Foc de tabără.

 

Cercetaşii suceveni vă invită la „Festivalul Luminii”

Cercetaşii suceveni vă invită la evenimentul intitulat simbolic „Festivalul Luminii”.

Evenimentul va avea loc pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 14:00. În cadrul festivalului se vor organiza ateliere, jocuri cercetăşeşti, dar va avea loc şi o expoziţie cu desenele copiilor suceveni cu vârsta până în 14 ani pe tema copilăriei. Odată cu lăsarea întunericului şi până la ora 22:30, aleile pietonale vor fi luminate de cele peste 3.000 de lumânări în „gulguţe" (cutiuţe obţinute prin plierea manuală a hârtiei). Atmosfera va fi completată de reprezentaţia trupei Ordinul Solomonarilor, care va oferi un spectacol cu jonglerii cu foc.

 

Festivalul „Voinicelul”

De la ora 08.30, preşcolarii dornici să îşi demonstreze calităţile artistice vor oferi un spectacol deosebit, ritmat şi cu multă voie bună. Etajul Iulius Mall Suceava găzduieşte etapa zonală a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului „Voinicelul”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Prichindeii vor încânta publicul cu dansuri, cântece interpretate vocal sau instrumental, poezii recitate cu intonaţie, tradiţii şi obiceiuri din zonele pe care le reprezintă.

 

Distracţie pentru copii, la Iulius Mall

De la ora 12.00, la KidsLand se desfăşoară o nouă sesiune a atelierelor de creaţie. Sub îndrumarea specialiştilor, năzdrăvanii îşi vor dezvolta îndemânarea în a realiza decoraţiuni şi alte obiecte tematice. De la ora 16.00, este timpul pentru o nouă petrecere alături de clovnul Bobo.

 

Duminică, 18 mai

Ziua Muzeelor, la Suceava

După Noaptea Muzeelor de sâmbătă urmează Ziua Muzeelor, care va fi marcată la Suceava la Muzeul Satului Bucovinean, de pe platoul Cetăţii de Scaun. Cu prilejul Zilei Muzeelor va fi prezentat, începând cu ora 17.00, pe scena în aer liber din incinta  Muzeul Satului Bucovinean, un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Rapsodia Bucovinei” şi de artiştii Gabriela Teişanu, Dănuţ Onoiu, Florin Costan, Lucian Motoloveţ, Marius Zgâianu, Daniel Cuşnir, Mariana Maximiuc, Denisa Solcan, Doina Petroaie, Ciprian Petroaie, Diana Alexa, Ancuţa Corlăţan, Mirela Aanei, Valentina Tipa Lulciuc. Intrarea este liberă.

 

Hora Bucovinei, în Tabăra Bucşoaia din Frasin

Orele 11:00-19:00: Vizitarea stânelor şi standurilor - obiceiuri de stână; specialităţi culinare de stână; expoziţii ale meşterilor populari; expoziţii cu utilaje agricole; demonstraţii şi concursuri cu utilaje de pădure şi spaţii verzi.

Orele 13:00-13:30: Parada gospodarilor. Participă grupuri care reprezintă vetrele folclorice prezente la eveniment.
Ora 13:30: Cuvântul preşedintelui CJ Suceava.
Orele 13:45-15:30: Spectacol folcloric „Urcă oile la munte“. Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu“, partea I.
Orele 15:30-16:00: Festivitate de premiere a participanţilor la eveniment.
Anunţarea câştigătorilor tombolei organizate în cadrul evenimentului.
Orele 16:00-18:00: Grupuri artistice ale vetrelor folclorice din judeţ. Grupuri folclorice ale minorităţilor. Grupuri din Basarabia şi Regiunea Cernăuţi.
Orele 18:00-19:30: Spectacol folcloric „Urcă oile la munte“. Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu“, partea a II-a.
Ora 19:30: Interpreţi din Bucovina.

 

Festivalul judeţean „Artis”, la Iulius Mall

De la ora 09.00, la etajul Iulius Mall Suceava are loc prima ediţie a Festivalului judeţean „Artis”. Proiectul are ca scop încurajarea şi promovarea laturii artistice a micilor şcolari, care vor oferi momente de dans tradiţional şi modern, precum şi de interpretare muzicală.

 

Teatru de păpuşi, la Iulius Mall

De la ora 11.00, în zona KidsLand, cei mici primesc o nouă invitaţie la teatru de păpuşi. Ştrengarii vor avea prilejul să se întâlnească cu personajele din poveştile îndrăgite.

 

Luni, 19 mai

Teatru, la USV

Auditoriumul USV va găzdui spectacolul „Maestrul, Meşterul şi Mihăiţă”, susţinut de

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani.

 

Marţi, 20 mai

Teatru, pe scena suceveană

De la ora 10:15 şi de la ora 11:15, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani va prezenta spectacolul „La circ”. Biletele se pot procura de la difuzorii din şcoli.

 

Miercuri, 21 mai

Teatru la USV

Grădina Englezească a USV va găzdui, de la ora 20.00, spectacolul „Visul unei nopţi de vară ”, susţinut de trupa de teatru Fabulinus.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei