Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cadou

Copiii de la Mănăstirea Podu Coşnei vor petrece o zi întreagă la pensiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii crescuți de părintele Mihai Negrea şi soţia acestuia la Mănăstirea Podu Coşnei de la intrarea în comuna Poiana Stampei vor petrece, sâmbăta aceasta, o zi întreagă la pensiunea „Poiana” din comuna Poiana Negrii, unde vor lua masa, li se va pregăti un tort şi se vor putea bucura de parcul de joacă şi terenul de sport al unităţii. Acţiunea este una caritabilă, la iniţiativa patronului pensiunii „Poiana”, Dănuţ Candrea, care se va ocupa de toate detaliile, inclusiv transportul copiilor pentru care mănăstirea păstorită de inimosul preot Negrea a devenit casă, iar faţa bisericească şi soţia acestuia, tată şi mamă.

Sunt copii orfani ori ai căror părinţi nu îi pot îngriji şi pe care preotul Mihai Negrea îi iubeşte la fel de mult ca pe propriii săi copii.

„Şi eu am plecat de jos şi ştiu ce greu îi este părintelui să aibă grijă de copiii de la mănăstire. Aşa că, aproape o zi întreagă, m-am gândit să le pun pensiunea la dispoziţie. Şi le-am pregătit mai multe surprize”, ne-a declarat ieri omul de afaceri Dănuţ Candrea, hotărât să repete acţiunea şi în următoarea perioadă. 

 

Preotul Negrea, premiantul Galei „Top 10 Suceveni”

Preotul Mihai Negrea şi-a dedicat viaţa copiilor orfani ori proveniţi din familii dezorganizate încă din 2006, când a venit la mănăstirea de la Poiana Stampei.

A început cu patru fraţi, trei băieţi şi o fată, care locuiau într-o căsuţă sărăcăcioasă, nu departe de mănăstire, şi care veneau zilnic să le dea părintele de mâncare. Mama lor murise înecată, iar tatăl era paralizat, după ce suferise un accident.

De la patru copii a ajuns astăzi la peste 40.

15 dintre copii locuiesc efectiv la mănăstire, iar restul au rămas la casele lor, însă primesc săptămână de săptămână pachete cu alimente, dulciuri, hăinuțe și rechizite.

Spre sfârşitul anului trecut, preotul Negrea a deschis la Vatra Dornei şi un centru de copii, într-o clădire abandonată de zece ani (Casa Vladimir), pe care faţa bisericească a luat-o în administrare şi a transformat-o într-o nouă casă pentru 30 de copii. Alţi 50 de minori vor lua zilnic masa de prânz aici.

La sfârşitul acestei luni, centrul de la Vatra Dornei, ridicat cu sprijinul Arhiepiscopiei şi al prietenilor pe care părintele şi i-a făcut în ţară, dar şi în străinătate, îşi va deschide oficial porţile (după obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare) pentru primii copii.

Povestea mănăstirii cu copii de la Poiana Stampei a fost prezentată pe larg în cadrul „Galei Top 10 Suceveni” , ediţia a II-a (decembrie 2013), iar exemplul preotuluiNegrea şi al soţiei sale a fost cel mai apreciat de sutele de invitaţi ai evenimentului  organizat de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Conacul Domnesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la Mănăstirea Podu Coşnei vor petrece o zi întreagă la pensiune.
 Vizualizări articol: 3809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copiii de la Mănăstirea Podu Coşnei vor petrece o zi întreagă la pensiune5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei