Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

O familie de spirite: Rogozin-Jirinovski-Voronin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declarațiile belicoase ale bădăranului Rogozin au stârnit frisoane în Europa: se vede limpede că, în pofida aparențelor, Rusia continuă politica testamentară a lui Petru cel Mare, astfel validând sloganul turistic „vizitați Rusia până nu vă vizitează ea”. Derapajele similare ale lui Jirinovski sunt bine cunoscute, așa că nici nu le mai luăm în seamă. Amândoi fac parte din aceeași familie de spirite, „onorată” de încă un corifeu, ex-președintele Moldovei, Voronin. Care-i întrece și-n grosolănie, și-n declarații discriminatorii de-a dreptul incredibile. Evenimentele din Ucraina par a-i fi dat lui Voronin gura de oxigen menită să-i activeze prezența pe scena politică de la Chișinău, odată cu speranța că, gata, va fi sărbătoare și pe ulița lui. Cu ani în urmă, în capitala Republicii Moldova a apărut un soi de „Mein Kampf” semnat de Voronin (atunci, președintele țării).

Citatele reproduse în presă la data apariției arată că avem de a face cu cea mai imundă și incredibilă rafală de cretinisme retardate, asezonată cu un rasism demn doar de elucubrațiile zugravului Hitler. A trecut aproape neobservat (la noi) opul lui Voronin; poate-i momentul să-l răsfoim încă o dată, în acest nou context marcat de generală îngrijorare. De obicei, șefii de stat (la așa stat, așa șef!) recurg, în astfel de împrejurări, la sprijinul unor condeieri avizați. Mă tem că, de astă dată, autorul este, de la cap la coadă, chiar cel menționat pe copertă, fiindcă nici chiar campionul românofobiei basarabene, Vasile Stati, n-ar fi capabil să înșiruie astfel de enormități – nu că l-ar împiedica niscaiva puseuri de bun simț, ci pentru simplul motiv că teoriile rasiale de tip Ku-Klux-Klan sunt repudiate și respinse cu dezgust pretutindeni în lumea civilizată. O fi Stati mârșav, dar nu și idiot.

Am notat câteva dintre ideile ce alcătuiesc „firul roșu” al noului Mein Kampf: „Tot ce a fost mai urât și nereușit în istoria noastră vine de la români” (probabil că Ștefan cel Mare, cu monument la Chișinău, a fost parașutat din Uzbekistan!) Românii ar fi, potrivit șefului statului moldav, „o rasă inferioară”, iar moldovenii își vor ocupa locul meritat printre marile (!) națiuni ale lumii „numai atunci când sângele nostru se va purifica în totalitate de elementul românesc”. Principala preocupare a politicii voroniene s-ar cuveni să fie eliminarea „din țara noastră, din viața noastră, a oricărui element ce ar putea fi bănuit de contaminare cu ceva românesc”, tot ce-i românesc „contribuind la degradarea rasei”(!!), iar românii urmează să fie „izolați de societatea noastră, pentru a o proteja de efectele dăunătoare ale acestei maladii”. Mai departe (țineți-vă bine!): „chiar în timpul unei simple convorbiri cu un român (româncă) se produce o intensă (...) poluare a rasei noastre, fapt ce nu poate fi tolerat și admis în nici un caz” (!!) Drept pentru care „moldoveanul poate să se acupleze cu reprezentantele oricărei națiuni”, urmează însă a fi pedepsită „acuplarea” cu „reprezentantele celei mai inferioare (sic!) rase, româncele”.

Rămâi mut de uimire în fața acestui trist exemplu de gândire primară retardată, nici măcar... bolșevică (însuși Lenin n-a cutezat să taxeze ca „inferioară” vreo nație din „închisoarea popoarelor”; dimpotrivă) și complet în afara valorilor morale proprii secolului XXI. Ca să nu mai vorbim despre faptul că românii nu sunt o... rasă (!) și, dacă prin absurd ar fi, i-ar include firesc și pe moldoveni! Și cum poate vorbi rusul Voronin în numele „rasei” moldovenilor?

Dar iată și alte cugetări prezidențiale moldovenești: limba română este „o monstruoasă grohăială” (spre deosebire de „limba superioară” a moldovenilor), iar steaua galbenă purtată cândva de evrei va fi repusă în drepturi la Chișinău: „Cei infestați de românism vor fi obligați să poarte banderole și insigne de culoare galbenă, pe care să fie scris <român>”. Ca un corolar al gândirii sale de dinozaur clocit de Ku-Klux-Klan, Voronin descoperă că „moldoveni proști nu există”. I-auzi, ia! Cunoaștem noi unul - îl cheamă Voronin și se consideră... moldovean! Chiar cartea dumisale, intitulată „Cauza mea” (ecou hitlerist – vezi Mein Kampf) demonstrează din plin prostie în stare gemă - dacă nu cumva și paranoie.

Cum, totuși, nu pot crede până la capăt că un șef de stat a izvodit, chiar și la beție, în anul de grație 2004, astfel de bazaconii imunde și cretine, încerc să dau credit unei ipoteze capabile să-l absolve de responsabilitate: volumul va fi fost ticluit de cine știe ce serviciu secret străin, interesat să compromită prestigiul voronian... oricum inexistent. Dacă-i așa, s-ar cuveni să apară în presă dezmințirile și protestul autorului. Au trecut ani buni și nici vorbă de așa ceva!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie de spirite: Rogozin-Jirinovski-Voronin.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 8 voturi
O familie de spirite: Rogozin-Jirinovski-Voronin4.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bou??? trimis de
(16 mai 2014, 21:31:51
...a nu,voronin nu poate fi asemanat nici macar din greseala cu un bou pentru ca am jigni...boii!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei