Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Fii conştient, nu dependent”

Aproape o mie de voluntari au militat ieri împotriva violenţei, a drogurilor şi a tutunului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape o mie de voluntari au militat ieri pe străzile Sucevei împotriva violenţei, a drogurilor şi a tutunului, în cadrul acţiunii „Fii conştient, nu dependent”, organizată de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava şi Asociaţia „Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Crucea Roşie, Filiala Suceava.

Tinerii au venit la marş în jurul orei 13:00, „înarmaţi” cu umbrele, pentru că o ploaie măruntă le-a dat de furcă încă de la începutul marşului, dar şi cu pancarte, pe care erau scrise diferite mesaje: „Fii inteligent, nu fi violent!”, „Stop accidentelor rutiere”, „Violenţa este replica incultului!”, „Voluntariatul ne aduce împreună”, prin care au dorit să sensibilizeze opinia publică din Suceava, dar şi factorii de decizie, în vederea diminuării obstacolelor şi prevenirii consumului de droguri, tutun şi de plante etnobotanice, prevenirii violenţei şi a accidentelor rutiere.

 

Simularea unui accident rutier soldat cu victime

Marşul împotriva violenţei, tutunului, alcoolului, drogurilor şi de prevenire a accidentelor rutiere s-a desfăşurat pe traseul Casa de Cultură, Prefectura Suceava, Biblioteca Judeţeană, Primăria Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi retur, până în faţa Bibliotecii Judeţene, unde participanţii marşului au avut ocazia să asiste şi la simularea unui accident rutier soldat cu victime, cu intervenţii din partea echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Rutieră, Jandarmerie şi voluntari de la Crucea Roşie - Filiala Suceava. Acţiunea s-a încadrat în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ce se desfăşoară în perioada 12-18 mai.

Eleva Ioana Manuela Pavel, de la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava, ne-a spus că a venit la acest marş din solidaritate cu organizatorii, cu profesorii, cu reprezentanţii Poliţiei, ai Jandarmeriei, pentru a lupta împotriva violenţei, a tutunului, a fumatului, dar şi a accidentelor rutiere. Denis Irinel Lelcu, din clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, ne-a spus că a participat la marş pentru a conştientiza şi cei mici cât de nocive sunt drogurile, fumatul, alcoolul.

Constantin Alecsa, de la Asociaţia „Alecs Group” Suceava, unul dintre organizatori,  s-a declarat mulţumit că anul acesta numărul elevilor şi al profesorilor implicaţi în acţiune este mai mare ca anul trecut. 

 

Şcoli participante

Cei aproape o mie de voluntari, însoţiţi de câteva zeci de cadre didactice, sunt elevi la

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 3, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Şcoala Gimnazială Nr. 6, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială Nr. 10, Liceul cu Program Sportiv, unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, la care s-au alăturat şi elevi de la Şcoala Gimnazială Ipoteşti şi Şcoala Gimnazială Plopeni.

 

Unii elevi nu ştiau de ce au venit la acţiunea din centrul Sucevei

Este adevărat că unii voluntari nu ştiau de ce au venit la acţiunea din centrul Sucevei, deşi erau însoţiţi de profesori, care ar fi trebuit să le explice, înainte de a ajunge la marş. Mai mult, atunci când am dorit să vorbim cu un profesor care însoţea un grup de elevi de gimnaziu, acesta ne-a întors spatele şi nu a dorit să ne răspundă, în condiţiile în care grupul pe care îl coordona habar nu avea de ce a fost scos în stradă.

Acţiunea a fost avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, care le-a permis elevilor din unităţile de învăţământ, însoţiţi de cadre didactice, să participe la marşul antiviolenţă, antidrog şi de prevenire a accidentelor rutiere, dar şi de Primăria municipiului Suceava.

Sponsorii evenimentului au fost Ioan Iftode (Grupul de Firme Orizont Suceava), Geta Apopei (Grup Muşatinii) şi Darie Romaniuc (SC Transport Public Local Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de voluntari au militat ieri împotriva violenţei, a drogurilor şi a tutunului.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aproape o mie de voluntari au militat ieri împotriva violenţei, a drogurilor şi a tutunului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei