Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli în asigurări

Percheziții la sediile Omniasig din toată ţara. Şeful sucursalei Suceava: „La noi nu a fost nici o percheziție”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Parchetului General au anunţat ieri desfășurarea de percheziții în toată ţara, la sediul central şi la sucursalele companiei de asigurări Omniasig, într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală. 

“În cursul acestei zile (n.r. - ieri), ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții simultane în 49 de locaţii (sedii centrale şi sucursale ale unei societăți de asigurare), situate pe raza municipiului Bucureşti şi a tuturor judeţelor din ţară”, se arată într-un comunicat remis de către Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La noi în judeţ, însă, şeful sucursalei, Gheorghe Cosmulese, a declarat ieri după-amiază că ştie de  acţiunile procurorilor de la Bucureşti, însă la Omniasig Suceava nu a venit nimeni cu mandat de percheziție.

„Nu, la Suceava nu au fost. Am înțeles că acțiunea se va desfășura şi mâine (n.r. - astăzi), dar nu ştiu exact”, a precizat Cosmulese.

 La perchezițiile din toată ţara, procurorii beneficiază de sprijinul ofițerilor de poliţie judiciară (fiind angrenați aproximativ 100 de poliţişti) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, directorul general şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de implicare în falsificarea a aproximativ un milion de poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei.

 

Reacţia Omniasig: Se verifică asigurările obligatorii de locuinţe emise în a doua jumătate a lui 2013

Pe site-ul Omniasig a fost postat ieri şi un comunicat de presă referitor la acţiunea de amploare a procurorilor: „În legătură cu acţiunile de verificare desfăşurate la sediile Omniasig Vienna Insurance Group de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, directoratul companiei face următoarele precizări: Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Omniasig este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispoziţia autorităților toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp, am demarat o investigație internă pentru a lămuri în întregime această situaţie. Activitatea curentă a Omniasig nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții la sediile Omniasig din toată ţara. Şeful sucursalei Suceava: „La noi nu a fost nici o percheziție”.
 Vizualizări articol: 2616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziții la sediile Omniasig din toată ţara. Şeful sucursalei Suceava: „La noi nu a fost nici o percheziție”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei