Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la bugetul local

Primăria Suceava dă încă aproape 100.000 de dolari pentru catedrala de pe Mărăşeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Catedrala „Naşterea Domnului” din municipiul Suceava va mai primi o infuzie de circa 100.000 de dolari, de la bugetul local. Deşi iniţial proiectul de buget pentru acest an a avut o prevedere de zece miliarde de lei vechi pentru catedrală, consilierii locali au decis ca o parte din aceşti bani să fie direcţionaţi spre şcoli, reducând în mod corespunzător suma pentru biserică. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că din suma aprobată va da acum trei miliarde de lei vechi. „Mi-aş fi dorit să dăm mai mult, dar consilierii nu au fost de acord. S-au luat bani de acolo şi s-au dat la şcoli”, a spus Lungu. El a mai spus că speră ca anul viitor să poată fi făcută o primă sfinţire a acestui lăcaş de cult, iar a doua sfinţire ar fi după finalizarea picturii. Catedrala „Naşterea Domnului” are lungimea de 65 m, lăţimea de 20 m şi înălţimea de 70 m.  Are şapte cruci de peste un metru, poleite cu aur. 

 

Icoane din mozaic de Murano şi o suprafaţă pictată de peste 15.000 de metri pătraţi

Tencuiala decorativă este formată din şase straturi succesive care conţin praf de marmură şi substanţe speciale care dau rezistenţă sporită la apă. La intrarea principală este o icoană din mozaic de Murano, în suprafaţă de 15 metri pătraţi, care înfăţişează scena Naşterii Domnului, iar pe lateral sunt alte câteva icoane pe zeci de metri pătraţi, tot din mozaic de Murano. Suprafaţa care trebuie pictată depăşeşte 15.000 de metri pătraţi.

Catedrala are 12 uşi masive din lemn de stejar stratificat. În subsolul clădirii, care începe din zona altarului şi se termină sub treptele de beton de la intrarea principală, vor funcţiona o bibliotecă, o sală de lectură şi una de conferinţe, un muzeu cu obiecte religioase şi o cantină de ajutor social. Pardoseala este din granit şi însumează 4.000 de metri pătraţi. În naos dispoziţia pieselor de granit trebuie să contureze o acvilă bicefală. Sistemul de încălzire a catedralei va fi în pardoseală. Suma alocată până acum de la bugetul local pentru lucrările de construcţie a catedralei este de 1,5 milioane de euro, potrivit primarului Ion Lungu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava dă încă aproape 100.000 de dolari pentru catedrala de pe Mărăşeşti.
 Vizualizări articol: 3253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 13 voturi
Primăria Suceava dă încă aproape 100.000 de dolari pentru catedrala de pe Mărăşeşti2.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pffff trimis de
(15 mai 2014, 11:51:15
offfff manastirea asta nu mai termina de stors banii sucevenilor
1.1  RE: Pffff trimis de
(15 mai 2014, 17:25:25
Lasa bah sa dea.In primul rand se vede ca e ceva mare care inspira respect si e mandria comunitatii iar in al doilea rand mai bine dai bani sa indrepti in bine sufletul celor multi decat sa prostesti omu de rand prin provocari cu iz de ura si sa justifici banii nemunciti in contul cui trebuie.
2.   Bine spus.. trimis de
(15 mai 2014, 20:14:58
Cei de la Catavencii i-au numit pe Lungu si pe frati-su Costica,ala cu pavelele""tunurile gemene"'...
3.   Comentariu trimis de
(15 mai 2014, 23:17:23
Bataie de joc fata de contribuabilul sucevean, batrini care mor cu zile , in conditii mizere din lipsa unui azil serios, copii fara parinti , care traiesc cu 3-4 ron /zi, iar domnul primar aloca 100.000 dolari pentru o constructie megalomana, care nu va servi la nimic, prefer sa ma duc sa ma rog la biserica de lemn din parcul Cetatii , decat in acel cavou becalian!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei