Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Laureați

Concursul „Linfo@Sv” de la Colegiul “Spiru Haret” și-a desemnat câștigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca fiecare an, în timpul Zilelor Colegiului, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava s-a desfăşurat cea de a XI-a ediţie a Concursului de creativitate software intitulat “Linfo@Sv”. Acesta s-a adresat elevilor de toate vârstele, fiind organizat pe secţiuni în funcţie de vârsta elevilor.

La secțiunea Învățământ primar, premiul I a fost obținut de Albert Paul Lupu și de Tudor Spirescu, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, care au descris în imagini animate povestea “Soldățelul de plumb”. În cadrul acestei secțiuni, cei mici au realizat o prezentare în Microsoft PowerPoint a uneia dintre următoarele poveşti: „Croitorașul cel viteaz”, „Soldățelul de plumb”, „Doi feți cu stea în frunte”.

Pentru secțiunea Învăţământ gimnazial, elevii au avut de rezolvat probleme de logică matematică. Premiul I a fost adjudecat de Andrei Palaghianu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

La secțiunea Liceu, elevii au concurat la categoriile Soft educaţional, Web design, Soft utilitar şi Jocuri. Cel mai apreciat soft educațional a fost cel realizat de elevul Constantin Serediuc, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Suceava, iar la categoria Soft utilitar și Jocuri, premiul I a fost acordat elevului Andrei Pangratie de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

La eveniment au participat concurenţi din Suceava, București și Botoșani.

Potrivit directorului Colegiului “Spiru Haret”, prof. Virginel Iordache, “comisia de jurizare a lucrărilor a avut misiunea de a evalua proiectele prezentate în cadrul concursului atât din punct de vedere a conținutului științific, cât și din prisma utilizării unui astfel de proiect: elementele de design, de interfață, originalitatea, portabilitatea și modul de prezentare”.

Acesta a mai menționat că “prin rezolvarea unor probleme din tehnică, din viaţa economico-socială, elevii îşi pot lărgi perspectiva de percepere a informaticii, văzând în ea nu numai un domeniu de cunoaştere, dar şi un instrument de acţiune conştientă, de controlare şi folosire a fenomenelor în folosul societăţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Linfo@Sv” de la Colegiul “Spiru Haret” și-a desemnat câștigătorii.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul „Linfo@Sv” de la Colegiul “Spiru Haret” și-a desemnat câștigătorii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concurs trimis de
(15 mai 2014, 18:15:46
Felicitari si organizatorilor si castigatorilor. Sunt multe scoli din SV in care elevii de gimnaziu au optionale de TIC si ar putea participa cu succes la acest consurs, insa nu se cunoaste o programa mai ales pentru gimnaziu, subiectele date in anii anteriori nu sunt de gasit si vinerea sunt ore si profesorului ii este greu sa lipseasca de la ore, iar de aflat de concurs se afla " pe sub mana".

Felicitari tuturor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei