Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă....

Perioada 1 – 7 mai

„Sala Tronului” va putea fi vizitată la Iulius Mall Suceava

De săptămâna viitoare, cei care doresc să descopere poveştile trecutului vor avea un motiv de bucurie la Iulius Mall Suceava. „Sala Tronului” va putea fi vizitată, de pe 5 mai, la parterul mall-ului, clienţii având acces la o lecţie de istorie frumoasă.

„Sala Tronului” este reconstituirea muzeografică a Sălii Sfatului Domnesc care a funcţionat în incinta Curţii Domneşti Medievale, în perioada în care Suceava a fost capitala Moldovei. Amenajată până în prezent în cadrul Muzeului de Istorie, cea mai vizitată expoziţie prezentată de Muzeul Bucovinei va putea fi vizitată la Iulius Mall Suceava, până la definitivarea lucrărilor de reabilitare şi reamenajare a unităţii muzeale.

Astfel, sucevenii şi nu numai vor avea în continuare prilejul de a se delecta cu impresionanta lucrare încărcată cu semnificaţii. „Sala Tronului” a fost inaugurată în anul 1980, după o vastă cercetare istorică. Prin intermediul acesteia sunt aduse în atenţia vizitatorilor 15 personalităţi medievale importante în istoria Moldovei, printre care voievodul Ştefan cel Mare, fiul domnului şi moştenitorul tronului, Bogdan al III-lea, mama sa, doamna Maria Voichiţa, Mitropolitul Moldovei, Teoctist I, precum şi mari boieri. Veşmintele şi accesoriile personajelor au fost realizate cu foarte multă atenţie, după reprezentări de epocă regăsite în fresce ale bisericilor din Moldova sau manuscrise cu miniaturi medievale.

Preţul unui bilet este de 1 leu pentru copii şi 4 lei pentru adulţi. Programul este adaptat celui obişnuit al Iulius Mall Suceava, între orele 10.00-22.00, cu excepţia zilei de luni, când este închis.

 

Circul Americano Vargas a ajuns la Shopping City Suceava

În perioada 1-5 mai, Shopping City Suceava vă invită la noul spectacol al circului numărul 1 din Europa, Americano Vargas. Spectatorii vor admira salturi acrobatice spectaculoase, demonstraţii de mobilitate şi echilibristică, dresuri de cămile, dromaderi, ponei şi şerpi, precum și senzaționalul crocodile show. Copiii se vor putea distra alături de vestitul clovn al circului Americano Vargas, iar părinții sau bunicii care îi însoțesc vor rămâne uimiți la numerele aeriene şi extraordinara spirală a morții la trapez. Atracția spectacolului vor fi leii fioroși în arena circului. Pentru cei care își doresc să se bucure de numerele senzaționale de la circ, Shopping City organizează concursul „Câștigă o invitație la circul Americano!” doar pe data de 1 mai, în cadrul căruia pot fi câștigate 100 de invitații. Pentru a putea intra în posesia premiilor, clienții trebuie să facă cumpărături de minim 50 de lei din magazinele Alexandria Librării, Delia 07, Evel Mod și Noriel și să se prezinte la Info Point-ul special amenajat în fața magazinului Leonardo pentru a ridica premiul. Spectacolele vor avea loc în parcarea Shopping City, zilnic, de la ora 18:00, și sâmbătă și duminică câte două demonstrații, de la orele 15:00 și 18:00.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 3 mai, şi duminică, 4 mai, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Povestea jucăriilor”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery,din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuriîntre orele 17:00-18:30.

 

Joi, 1 mai

Ateliere de creaţie şi distracţie pentru copii

Începând cu ora 12:00, Shopping City Suceava aşteaptă copiii să se distreze în cadrul atelierului de creaţie “Ce meserie mi se potrivește?”, unde vor putea să confecţioneze obiecte specifice meseriilor preferate, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City.Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Petrecere studenţească, la clubul Red Light

Clubul Red Light organizează o megapetrecere studenţească însoţită de multe surprize din partea casei! Rezervări la 0746 030 777. www.RedLightClub.ro

 

„Romanian night fever”, la Padrino

Padrino organizează începând cu ora 22:30 o petrecere „Romanian night fever”. „Încercăm să vă ducem în anii '90 şi să petrecem până în zori de zi cu cele mai tari hit-uri româneşti din acele vremuri, cu Animal X, Andra, N&D, Voltaj, 3 Sud Est, O-Zone. Eşti student? Nu uita că e joi şi la Padrino e seară studenţească, cu reducere de 15% după ora 24”, transmit organizatorii. Intrarea este liberă. Rezervări la 0742 365 859.  

 

Vineri, 2 mai

Cursuri de dans latino, la clubul Red Light

„Vrei să dansezi pe muzica latino? Vino să înveţi alături de noi şi de echipa noastră de dansatori profesionişti, începând cu ora 22.00”, vă invită reprezentanţii clubului Red Light. Rezervări la 0746 030 777 sau pe www.RedLightClub.ro

 

Los Anonimos, la Padrino

Începând cu ora 22:00, clubul Padrino invită sucevenii la un concert latino live, susținut de trupa Los Anonimos. Rezervări la 0742 365 859 sau pe www.RestaurantPadrino.ro.

 

„Friday we are different”, la Padrino Lounge

„Sezonul de vară a început oficial! Friday we are different! <Life Begins on Friday Night!> O seară cu prieteni, iubire, muzică, oameni frumoşi, calitate şi stil. Tell only your best friend! Dress Code: Dress Fabulous”, transmit reprezentanţii Padrino Lounge. Accesul se face pe bază de invitație nominală pentru băieţi, care se poate procura în timpul săptămânii de la Pub Padrino şi de la Padrino Lounge. Fetele au acces gratuit.

 

Sâmbătă, 3 mai

DJ Puff şi DJ/MC Sanchez, la clubul Red Light

„Într-o noapte roşie vă aşteptăm cu megaoferte la Moet & Chandon şi Chivas Regal, atmosfera fiind întreţinută de DJ Puff şi DJ/MC Sanchez!”, spun reprezentanţii clubului Red Light. Rezervări la 0746 030 777 sau pe www.RedLightClub.ro.

 

„Fresh saturday night”, la Padrino

Începând cu ora 22.00, Padrino aşteaptă sucevenii la "Fresh saturday night" cu DJ XS şi DJ Eduard B. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Marţi, 6 mai

Expoziţia de artă plastică „Interferenţe etnice bucovinene”

Uniunea Polonezilor din România, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Instituţia Prefectului - Judeţul Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina organizează, la ora 15.00, la Casa Prieteniei Suceava, pentru a marca Ziua Europei, vernisajul expoziţiei de artă plastică „Interferenţe etnice bucovinene”.

Expun artiştii plastici Ioan Bodnar, Tiberiu Cosovan, Iosif Csukat, Iulian Dziubinski, Bolek Maierik, George Ostafi - OST, Mihai Pânzaru - PIM, Carmen Schley, Vasile Siminiuc, Alexandru Stoica. Prezintă prof. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.....
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă....0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei