Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru eficienţă

Câinii de pe străzile Sucevei vor fi prinşi cu trei echipaje, care vor acţiona zilnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prinderea câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante.

Acestea sunt principalele condiţii impuse de aleşii locali suceveni pentru cei care vor să presteze acest serviciu, de capturare, transport şi predare, la adăpostul de animale din lunca Sucevei, a câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului.

Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, prin aprobarea concesionării serviciului de capturare a câinilor comunitari, prin licitaţie.

La prezentarea ofertelor, operatorul trebuie să facă dovada unor dotări tehnice minime: trei maşini special amenajate, trei echipaje de prindere a câinilor, cu şofer, minim doi „prinzători” şi un medic veterinar, minim două crose de prindere a câinilor şi câte un pistol tranchilizant pentru fiecare maşină în parte.

Primarul Ion Lungu a precizat că principalul criteriu de departajare a ofertelor va fi tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg).

Conform cerinţelor impuse în caietul de sarcini al licitaţiei, cele trei echipe vor acţiona zilnic, între orele 08.00 – 15.00, dar şi în afara programului stabilit, în situaţii de urgenţă.

Consilierii locali au solicitat chiar înfiinţarea unei linii telefonice gratuite, la care să poată fi preluate reclamaţiile de la cetăţeni, astfel încât echipele să fie direcţionate imediat către zonele cu probleme.

Serviciul de capturare al câinilor fără stăpân va fi contractat pentru o perioadă de un an de zile, timp în care vor trebui strânşi de pe străzi aproape 2.000 de câini fără stăpân, cât se estimează că ar fi liberi pe străzile Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii de pe străzile Sucevei vor fi prinşi cu trei echipaje, care vor acţiona zilnic.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Câinii de pe străzile Sucevei vor fi prinşi cu trei echipaje, care vor acţiona zilnic4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fapte. trimis de
( 1 mai 2014, 14:58:36
Fapte, nu vorbe si sedinte!!! Vreau sa citesc despre un bilant lunar al acestei activitati si sa nu mai aud caini latrand si scheunand toata noaptea.
2.   Hai la mici neamuleeee... trimis de
( 1 mai 2014, 20:46:34
Nu reușeam să înțeleg de unde și până unde toată treaba asta cu javrele.
Am aflat răspunsul: Grătare, bere şi lăutari, la „Admiral Cetate”, în minivacanţa 1-4 mai.
Foarte gustoși vor fi micii.Poftă bună !

3.   EUTANASIATI MAIDANEZII trimis de
( 1 mai 2014, 21:07:32
Eutanasiati toti maidanezii la foc continu sa nu scape nici unu SI VREAU SA FAPTE CIT MAI URNGET ca venit peste voi si mutam primaria din loc si linsam primaru .
4.   Caini cu "stapani" trimis de
( 1 mai 2014, 21:08:20
Ce facem cu cainii care au stapan?Schlaluiesc in apartamente,latra, deranjeaza,fac mizerie in oras.N-am vazut nici un iubitor de animalute cu maturita si farasul.Cred ca o taxa anuala de 100 lei pt.cateii de talie mica si 200 lei pentru cei de talie mare,ar fi o prioritate pe ordinea de zi a consiliului local.plus carnet de sanatate,etc. Doar face parte din familie.Nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei