Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limitare legală

Termica, autorizată să furnizeze apă caldă sucevenilor doar până pe 24 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din luna iunie, asigurarea apei calde în locuinţele a peste 22.000 de familii din municipiul Suceava ar trebui să fie făcută de un nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice.

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava a fost aprobat un act adiţional la contractul de concesiune a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice, prin care se precizează că Termica mai are obligaţia de a presta acest serviciu doar până pe 24 iunie 2014.

„Cei de la Termica au solicitat să precizăm perioada pentru care vor presta serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice. Conform legii, mai pot funcţiona până în data de 24 iunie 2014. Este perioada de 12 luni de la expirarea licenţei, conform prevederilor legale”, a explicat primarul Ion Lungu.

Serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava va fi scos la licitaţie în data de 14 mai, dar desemnarea unui câştigător s-ar putea prelungi cu mult peste data de încetare a contractului cu Termica.

„Ce vom face după 24 iunie e greu de spus. În măsura în care vor fi ofertanţi la licitaţia din 14 mai vom vedea ce se mai întâmplă. Cert este că, în conformitate cu licitaţia în vigoare, noi putem obliga Termica să mai presteze acest serviciu până pe 24 iunie”, a spus Lungu.

Edilul sucevean nu exclude posibilitatea ca acest serviciu să fie prestat o perioadă tot de către Termica, dacă, în baza negocierilor care se vor purta atunci, se va ajunge la un acord.

„Din discuţiile avute cu administratorii judiciari de la Termica, ei sunt interesaţi să mai presteze acest serviciu şi vor veni şi la licitaţia de desemnare a unui nou operator. Nu am nimic împotrivă, în măsura în care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

De altfel, pe 6 mai va avea loc o şedinţă importantă la Termica, în care se vor aproba planurile de reorganizare a societăţii, fiind puse în discuţie două variante diferite – un plan de reorganizare înaintat de UNICOM Holding, principalul creditor (furnizorul de cărbune) şi planul celorlalţi creditori, care au o viziune diferită în privinţa viitorului societăţii de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, autorizată să furnizeze apă caldă sucevenilor doar până pe 24 iunie.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica, autorizată să furnizeze apă caldă sucevenilor doar până pe 24 iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei