Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

„Legendarei” Carmen Benchea, fostul administrator al Asociaţiei 33, i s-a interzis să mai exercite această meserie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai controversaţi administratori de asociaţie din municipiul Suceava, Carmen Benchea, care s-a aflat la conducerea celei mai mari asociaţii din Burdujeni şi a doua ca mărime din oraş, timp de 24 ani, a pierdut dreptul de a mai profesa în acest domeniu.

Consiliul Local Suceava a decis ieri retragerea atestatului de administrator de imobil, la solicitarea asociaţiei de proprietari pe care aceasta a condus-o un sfert de veac, în urma rezultatelor mai multor controale făcute atât de municipalitate, cât şi de un auditor autorizat.

De-a lungul timpului au existat mai multe scandaluri legate de Asociaţia 33 şi modul de gestionare a banilor încasaţi de la populaţie, care au culminat cu o şedinţă a adunării generale a proprietarilor la care a fost necesară intervenţia mai multor echipaje de Poliţie, pentru a stăpâni mulţimea furioasă.

De altfel, unul dintre aleşii locali care a participat la şedinţa în care s-a luat decizia de a i se retrage atestatul de administrator a caracterizat-o pe Carmen Benchea drept un personaj „legendar”, despre care „circulă adevărate legende în întregul oraş”, pornind de la salariile „generoase” pe care le încasau cei trei membri ai familiei Benchea de la asociaţie, până la nereguli în utilizarea banilor adunaţi de la cele peste 1.300 de familii din cadrul asociaţiei.

 

Neregulile constatate la Asociaţia 33, în perioada „administraţiei” Benchea

Conform proiectului de hotărâre aprobat ieri de Consiliul Local, cu 15 voturi pentru, trei abţineri şi un vot împotrivă, în urma controalelor efectuate asupra activităţii Asociaţiei de proprietari nr. 33, în perioada în care Carmen Benchea era administrator, s-au constatat numeroase nereguli, precum: modificări la sumele plătite şi încasate în registrul de casă, la statele de plată, încasarea ilegală a unor concedii de odihnă, încasarea de salarii mai mari decât cele aprobate în adunarea generală a asociaţiei, încasarea unor sume în plus de la locatari la repartizarea plăţii facturilor la energia termică, executarea de lucrări din banii locatarilor, fără aprobarea majorităţii acestora, repartizarea incorectă a contravalorii acestora, achitarea contravalorii acestor lucrări înainte de încasarea banilor de la locatari, ceea ce este considerat a fi deturnare de fonduri.

În urma unei expertize contabile făcute de un auditor financiar în aprilie 2013, la solicitarea asociaţiei, printre constatări similare celor de mai sus se adaugă încasarea ilegală de la proprietari a sumei de 35.285 lei, prin repartizarea unor sume în plus faţă de facturile primite de la furnizorii de utilităţi, acordarea necuvenită de premii celor din conducerea asociaţiei, precum şi acordarea necuvenită de salarii şi concedii compensate în bani, ilegal, personalului angajat, în valoare de 36.910 lei.

„Ceea ce am citit în această hotărâre m-a îngrozit! Dacă primăria are vreo competenţă în acest domeniu, să facă verificări la toate asociaţiile şi să-i dea pe mâna Parchetului pe toţi cei care fură din banii locatarilor!”, a spus consilierul local Eugen Girigan, care a cerut o mai mare stricteţe din partea Serviciului de Asociaţii Locatari din cadrul Primăriei Suceava.

Răspunsul a venit din partea viceprimarului Ovidiu Doroftei, care coordonează activitatea acestui serviciu:

„Acesta este un prim caz pe care îl aducem în faţa Consiliului Local, urmează multe alte situaţii, pentru că ceea ce atestă situaţiile pe care le avem este într-adevăr îngrozitor. Avem foarte multe reclamaţii, la nivelul întregului oraş. Se lucrează şi pentru reclamații din cadrul altor asociaţii, cu hârtii şi dosare pentru şapte ani de zile. E un volum de lucru imens, dar asociaţiile care suspectează că ar fi ceva probleme pot angaja un auditor independent, care să descopere dacă sunt într-adevăr nereguli. Acolo unde constatăm orice fel de neregulă, sesizăm Poliţia”.

 

Carmen Benchea: „Nu s-a făcut fraudă, nu s-au furat bani”

Prezentă la şedinţa de ieri, Carmen Benchea le-a solicitat aleşilor locali să nu-i retragă atestatul de administrator, susţinând că tot ce i se impută nu este adevărat şi că ea şi familia ei au fost „persecutaţi” de cei care au preluat conducerea Asociaţiei 33.

„După 24 de ani am fost concediată disciplinar, fără un preaviz, fără a fi concediat contabilul ori alte persoane decât administratorul, casierul şi operatorul de calculator, pentru că ei reprezentau familia Benchea, adică mama cu copiii. Mai sunt şi alte cazuri în care sunt soţ-soţie, în care banii le intră în casă din cadrul asociaţiei. Nu s-a făcut fraudă, nu s-au furat bani. Mă lupt în instanţă cu Asociaţia 33, am câştigat deja şase dosare. Atât am avut de spus!”, a declarat Carmen Benchea.

Atât viceprimarul Ovidiu Doroftei, cât şi fostul viceprimar Lucian Harşovschi, care la rândul său a avut câteva „meciuri” cu Benchea, când gestiona Serviciul de Asociaţii Locatari, i-au garantat că în momentul în care va veni cu decizii favorabile ei în toate procesele pe care le are cu asociaţia de proprietari, vor revoca hotărârea de Consiliu Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Legendarei” Carmen Benchea, fostul administrator al Asociaţiei 33, i s-a interzis să mai exercite această meserie.
 Vizualizări articol: 2432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Legendarei” Carmen Benchea, fostul administrator al Asociaţiei 33, i s-a interzis să mai exercite această meserie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si daca femeia are dreptate? trimis de
( 1 mai 2014, 14:17:06
Deja se vehiculeaza prin oras zvonuri din ce in ce mai credibile ca seful serviciului asociatii de proprietari are anumite relatii stranse cu anumiti presedinti/administratori de asociatii care cotizeaza si ei cu ce pot...iar cei care nu se afla in gratiile lui patesc ca doamna Benchea...mde, lumea vorbeste, dar fum fara foc nu iese...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei