Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2014 - Anul XIX, nr. 98 (5607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piedici

Piedici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de reabilitare străzi, poduri şi pasaje din municipiul Suceava, din fonduri europene, al cărei contract ar fi trebuit să fie semnat ieri, a fost blocată de depunerea unui număr de trei contestaţii, la  Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

„De ce ne-am temut nu am scăpat”, a spus primarul Ion Lungu, îngrijorat de faptul că soluţionarea celor trei contestaţii va întârzia mult începerea lucrărilor, al căror termen limită de implementare  este 15 iulie 2015.

Cele trei contestaţii au fost depuse de companiile Tehnic Assist SRL - descalificată înainte de licitaţia electronică, Gecprocon SA Iaşi – care a venit cu o ofertă apropiată ca preţ de cea desemnată câştigătoare, dar şi de către firma desemnată câştigătoare a licitaţiei Victor Construct, care a depus o contestaţie la CNSC, în ideea de a nu fi luate în considerare celelalte contestaţii.

„După ce vin aceste răspunsuri, mai este de parcurs o etapă, pentru că sentinţa finală se dă la Curtea de Apel. Încerc să cred că cei de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor vor da un răspuns cât mai repede şi să putem stabili un câştigător cât mai repede”, a declarat Lungu.

Valoarea lucrărilor care trebuie executate în cadrul  proiectului de reabilitare străzi, poduri şi pasaje din municipiul Suceava este de aproape opt milioane de euro.

Din aceşti bani urmează să fie modernizate străzile care fac parte din traseul E85 -  Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, dar şi bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă şi Universităţii.

Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, în planul de lucrări fiind incluse şi trotuarele aferente acestora.

„Poate cea mai importantă parte a proiectului o reprezintă lucrările de reabilitare şi consolidare a podului de la Iţcani de peste apa Sucevei, precum şi a pasarelei CFR din acea zonă”, a adăugat Ion Lungu.

Termenul de finalizare al proiectului este15 iulie 2014, iar 80,35% din bani sunt asiguraţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, 17,65% din bugetul de stat şi 2% din bugetul local al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piedici.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piedici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei