Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou început

Salubrizarea Sucevei va fi scoasă la licitaţie pe şapte ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape doi ani de la demararea procedurilor de scoatere la licitaţie a serviciului de salubrizare a municipiului Suceava, ieri, Consiliul Local a aprobat din nou documentaţia de organizare a licitaţiei, venind şi cu o serie de modificări – o parte solicitate de ANRMAP, altele, de către consilieri.

Pentru a grăbi organizarea unei noi licitaţii, aleşii locali suceveni s-au întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară în care au modificat perioada de acordare a acestui contract de la opt ani la şapte ani, au adus o serie de precizări suplimentare în contract şi au modificat puţin punctajele de desemnare a câştigătorului licitaţiei, optând pentru o variantă mai modernă de efectuare a acestui serviciu vital pentru orice oraş.

Mai exact, la solicitarea mai multor consilieri, în loc de zece puncte pentru măturatul manual şi şase puncte la cel mecanizat, acum se acordă şapte puncte la măturatul manual şi nouă la cel mecanizat.

„Am decis să încurajăm măturatul mecanizat, pentru ca noua societate să fie cât mai bine dotată tehnic, dar oricât de mult am vrea noi să modernizăm acest serviciu, măturatul manual rămâne încă foarte important, pentru că sunt numeroase străzi pe care nu se poate intra cu maşinile de curăţenie, ci doar cu echipele de măturători”, a declarat primarul Ion Lungu.

Totodată, în caietul de sarcini al licitaţiei a fost prevăzută ca obligaţie achiziţionarea unor utilaje speciale de aspirat mizeriile, cu care să se poată acţiona şi în zonele mai greu accesibile, precum sub maşinile parcate de multă vreme într-un loc anume.

 

Parcare interzisă temporar, pentru a se face curăţenie

O solicitare interesantă a venit de la grupul PDL din CL, care vrea să propună un proiect de hotărâre prin care unele străzi să fie eliberate de maşini măcar o dată pe lună, pentru a fi curăţate mai bine.

„Vom iniţia un proiect prin care noul operator de salubrizare să poată face temeinic curăţenie pe străzi, fără a se mai împiedica de maşinile parcate pe laterale. Cel puţin o dată pe lună, anumite străzi trebuie să fie închise temporar, iar maşinile mutate, cu aprobarea proprietarilor, care vor fi informaţi din timp, să se poată intra cu utilajele, să cureţe bine mizeria, la care nu se poate ajunge când e plin de maşini pe laterale. La fel se procedează şi în străinătate, unde o dată pe săptămână, pe anumite străzi, nu se mai parchează nici o maşină, pentru ca firma de salubrizare să poată face curăţenie”, a explicat Lucian Harşovschi, liderul grupului PDL din Consiliul Local Suceava.

 

Licitaţie de cinci milioane de euro

Recent, Autoritatea Națională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a respins documentația de reluare a licitaţiei de salubrizare a Sucevei, deşi era exact la fel cu cea pe care a aprobat-o în 2012.

Printre recomandările de modificare a documentaţiei, cea mai importantă prevedere este cea referitoare la durata contractului.

„Legea prevede încheierea acestor contracte pe o perioadă de opt ani de zile, dar ei spun să o facem pe şapte ani, pentru că investiţiile pe care le-am cerut noi prin caietul de sarcini se pot amortiza în şapte ani. Ne conformăm. Chestiunile la care ei au avut ceva de obiectat sunt mai mult de formă decât de fond”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Documentaţia de licitaţie urmează să fie acum din nou trimisă la ANRMAP, iar dacă va primi aviz pozitiv, pot fi făcuţi următorii paşi, de organizare a unei licitaţii electronice, prin sistemul naţional de licitare.

Miza licitaţiei este un contract de aproape cinci milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salubrizarea Sucevei va fi scoasă la licitaţie pe şapte ani.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salubrizarea Sucevei va fi scoasă la licitaţie pe şapte ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei