Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Escrocherie

I-a dat unui necunoscut 900 de euro şi 3.000 de lei, pentru a-şi scăpa ginerele de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Metoda accidentul” face în continuare victime la Suceava şi, în ciuda tuturor avertismentelor din mass-media, sucevenii continuă să cadă în plasa escrocilor care, cu un simplu telefon, reușesc să-i convingă că rude de-ale lor au neapărat nevoie de bani, după ce au comis accidente rutiere.

De regulă, victimele sunt îndrumate să trimită banii cât mai repede, prin serviciile de transfer bancar, însă există cazuri - cum e şi cel pe care îl vom prezenta în continuare - în care escrocii îşi trimit un complice la domiciliul păgubiților pentru a ridica personal sumele de bani.

 

„Ginerele dumneavoastră a comis un accident în străinătate”

Marți după-amiază, o femeie în vârstă de 61 de ani, din comuna Ipoteşti, a sesizat poliţia că a fost înșelată prin aceeaşi metodă.

Păgubita a povestit că fapta s-a petrecut în cursul zilei de duminică, în timp ce se afla la locuința ginerelui ei din localitate, acesta din urmă plecat în străinătate.

Femeia a povestit că a primit un apel pe telefonul fix, la celălalt capăt al firului auzind o voce de bărbat care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că ginerele ei a comis un accident rutier în străinătate şi are nevoie urgent de suma de 1.500 de euro, în caz contrar urmând a fi arestat.

Naivă, femeia a crezut toată povestea, fără a verifica la rude dacă este adevărată informația. Așa-zisul avocat i-a spus păgubitei că va trimite o persoană să ridice personal banii, lucru care s-a şi întâmplat. Reclamanta i-a dat unui necunoscut care a apărut în scurt timp la uşă un plic în care se afla suma de 900 de euro şi 3.000 de lei.
Ulterior, păgubita s-a gândit să-l sune pe ginerele ei, iar acesta i-a spus că nu a avut nici un accident şi că a fost înșelată.

„Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Purtătorul de cuvânt al poliției județene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, precizează că, de regulă, „pentru a fi credibili, suspecții se dau drept avocați, polițiști, procurori, medici şi solicită telefonic bani, susţinând că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulație şi au nevoie urgent de bani pentru spital sau au fost reținute de poliție, iar sumele de bani reprezintă onorariul sau trebuie să acopere pagubele produse în accident”.

 

Încă o victimă, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, un alt sucevean a căzut victimă escrocilor.

Păgubitul, un bătrân în vârstă de 75 de ani, din oraşul Milişăuţi, care a primit, de asemenea, un telefon de la un necunoscut care i-a spus că este ginerele său şi că a provocat un accident rutier pe raza municipiului Suceava şi are nevoie urgentă de bani pentru a se împăca cu victima.

Bătrânul, care locuiește singur, a crezut toată povestea şi fără să facă minime verificări, a ascultat întocmai indicaţiile „ginerelui”. A luat din casă toate economiile sale, 3.500 de euro, s-a dus la o bancă din municipiul Rădăuţi şi a trimis banii prin serviciul de transfer bancar pe un nume indicat de aşa-zisul ginere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a dat unui necunoscut 900 de euro şi 3.000 de lei, pentru a-şi scăpa ginerele de puşcărie.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
I-a dat unui necunoscut 900 de euro şi 3.000 de lei, pentru a-şi scăpa ginerele de puşcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei