Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

Ambasadorul Germaniei încurajează dezvoltarea infrastructurii de transport a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, s-a întâlnit, ieri, la Palatul Administrativ, cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Aflat la prima sa vizită în judeţ, ambasadorul Lauk a discutat cu reprezentantul Guvernului în teritoriu şi cu şeful administraţiei judeţene despre programele de cooperare dintre Suceava şi regiuni din Germania, despre oportunităţile de investiţii în zona noastră şi despre perspectivele de finanţare europeană în perioada 2014-2020. Un capitol distinct al discuţiilor a fost alocat dezvoltării infrastructurii de transport, inclusiv pe programe transfrontaliere, ceea ce înseamnă şi culoarul 9 Marea Baltică-Marea Neagră. „Vă încurajez în ceea ce priveşte planurile dumneavoastră de dezvoltare a infrastructurii”, a declarat ambasadorul Lauk, care a arătat că „avem în vedere, din perspectiva Germaniei, conectarea la reţeaua central-europeană de transport pentru dezvoltarea economică generală”.

 

Autostrăzile, parte a planului de dezvoltare economică

ES a evidenţiat că, din această perspectivă, este foarte important să existe nu numai căi de transport uşoare şi rapide din România către Vestul Europei, în speţă spre Germania, ci şi din Vest către Europa Centrală şi de Est. „Pentru noi nu există ori, ori, ci trebuie avute în vedere ambele aspecte”, a declarat Excelenţa Sa, arătând că o autostradă care să lege Marea Baltică, prin Polonia, Ucraina şi România, de Marea Neagră ar contribui decisiv la realizarea acestui ţel.

Ambasadorul Werner Hans Lauk este diplomat de carieră, cu studii de economie politică. Înainte de a veni ca ambasador al Germaniei în România, în iulie 2013, şi-a mai reprezentat ţara la misiunile diplomatice germane de la Caracas, Praga, Riad, Beijing, Kabul şi Hong Kong.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Germaniei încurajează dezvoltarea infrastructurii de transport a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ambasadorul Germaniei încurajează dezvoltarea infrastructurii de transport a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trebuie sa vina strainii, ca sa ne deschida capul? trimis de
(10 apr 2014, 13:40:46

Si Moldova are nevoie de autostrada, nu numai cei din Sudul tarii si din Ardeal.

Flutur, prin comparatie cu altii, este primul care a facut ceva pentru Judetul Suceava. Sa nu se uite ca niciodata nu s-au dat atitia bani pentru Suceava. S-au pornit proiecte foarte bune, despre care se stie... si a preconizat inca de atunci ideea construirii autostrazii Nord-Sud, care să treacă şi prin Siret şi Suceava pina la Marea Neagra.
Autostrada ar fi ideala pentru dezvoltarea zonei noastre, dar si pentru graniţa de est a Uniunii Europene. Daca Flutur ar fi....!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei