Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Poveste de familie”

Zeci de metri de planşe colorate au împrejmuit clădirea Grădiniţei „Gulliver” în cadrul unui atelier de creaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În cea de-a doua zi a programului „Şcoala altfel”, curtea Grădiniţei „Gulliver” Suceava a forfotit de copii, părinţi şi cadre didactice, cu toţii dornici să profite de o după-amiază însorită şi să participe la o activitate recreativă şi inedită.

Clădirea unităţii din George Enescua fost animată de zeci de planşe colorate, coli de dimensiuni mari fiind lipite pe pereţii din exteriorul grădiniţei, la înălţimea copiilor, creându-se astfel un brâu ce a împrejmuit clădirea întregii unităţi.

Pe planşe, micuţii au avut prilejul să-şi manifeste originalitatea şi creativitatea, aceştia având misiunea de a ilustra universul propriilor familii sau universul marii familii Gulliver, în cazul preşcolarilor din grupele mari.

La scurt timp de la debutul atelierului de creaţie cu tema „Poveste de familie”, planşele au fost însufleţite de personaje pictate în culori vesele şi animate, de fluturi, copăcei, flori, curcubeie etc.

Potrivit Marcelei Matei, directorul grădiniţei, „preşcolarii lucrează în echipă şi aştern pe hârtie percepţia despre ideea de familie. Preşcolarii mai mari au extins această idee la nivelul întregii grădiniţe. Cu ajutorul cadrelor didactice am reuşit să lărgim ideea de familie şi să o contextualizăm în marea familie a Grădiniţei <Gulliver>.Activitatea demonstrează că preşcolarii, familia, comunitatea, cadrele didacticepot să creeze o lucrare colectivă care să lanseze în comunitate semnalul că nucleul familial porneşte de la familie, dar ajunge la comunitate”.

 

Şcoala altfel, atât pentru părinţi, cât şi pentru cei mici

Imaginaţia prichindeilor a fost transpusă pe zecile de planşe, aceştia ilustrând familii în care domneşte armonia, legăturile trainice şi comuniunea cu natura. În timp ce cadrele didactice au incitat imaginaţia copiilor în a aşterne pe hârtie marele univers al familiei lor sau al familiei Gulliver, părinţii au dat o mână de ajutor celor mici, bucurându-se de oportunitateade a petrece un timp de calitate, într-un cadru stimulativ, alături de micuţii lor.

„E extraordinară iniţiativa grădiniţei. Şi activităţile din zilele trecute mi-au plăcut. <Săptămâna altfel>e într-adevăr complet altfel, atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi”, a mărturisit Simona, un părinte prezent la activitate.

Iana, din grupa mare, a participat cu entuziasm la activitatea de marţi, ţinând cont că desenul se numără printre pasiunile ei. „Eu am desenat familia mea şi fluturaşi, copăcei mulţi înverziţi şi multe păsărele de diferite specii. Am foarte mult talent la desen. Am avut şi desene la expoziţie”, povesteşte aceasta.

O activitatea similară a avut loc şi la Grădiniţa „A-B-C” Suceava, structură a Grădiniţei „Gulliver”.

Acţiunea de marţi face parte din proiectul educaţional judeţean „Împreună avem puterea de a schimba lumea”, desfăşurându-se în cadrul activităţilor planificate în cadrul Programului naţional ,,Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de metri de planşe colorate au împrejmuit clădirea Grădiniţei „Gulliver” în cadrul unui atelier de creaţie.
 Vizualizări articol: 2123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de metri de planşe colorate au împrejmuit clădirea Grădiniţei „Gulliver” în cadrul unui atelier de creaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei