Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Până la vacanţa de vară, elevii fălticeneni învaţă să acorde corect primul ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava – Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, derulează în acest an şcolar proiectul educaţional „Acordarea primului ajutor”.

Proiectul urmăreşte însuşirea de către elevi a cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor, grupul ţintă fiind format din 60 de elevi.

Primele activităţi din cadrul proiectului s-au desfăşurat la începutul acestei săptămâni. Cu această ocazie elevii au învăţat să transmită corect un mesaj la numărul unic de urgenţă 112, să ofere informaţii clare despre cazuri ipotetice de urgenţă şi să acorde primul ajutor în cazul în care întâlnesc o victimă cu hemoragie sau una aflată în stop cardio-respirator.

Pe lângă activităţile cu caracter teoretic, de igienă şi anatomia omului, elevii au avut parte de demostraţii şi chiar au experimentat împreună cu paramedicii de la SMURD modul de acordare a primului ajutor. Plutonierul Ionel Maxim şi sergentul major Adrian Stoica i-au învăţat pe elevi să ia măsuri de autoprotecţie înaintea acordării primului ajutor, să evalueze nivelul de conştienţă al victimei, să măsoare pulsul. Prin amabilitatea reprezentanţilor SMURD, elevii participanţi au fost iniţiaţi în tehnica hemostazei (opririi hemoragiei) şi, poate cea mai captivantă pentru ei, tehnica de resuscitare cardio-respiratorie.

„Feed-back-ul primit de la elevi este unul foarte bun, tema fiind extrem de utilă oricărei persoane care doreşte să fie informată. Unii elevi din clasele mari au mărturisit că sunt fascinaţi şi că se gândesc serios să urmeze o şcoală sanitară, după terminarea cursurilor liceale”, ne-a declarat prof. Oltea Savin, membră a echipei de proiect.

La realizarea proiectului au mai participat directorul Gabriel Matei, prof. Vasile Amariei şi asistenta medicală Monica Ciobanu.

Întâlnirile dintre elevi şi paramedici vor continua până la sfârşitul anului şcolar, ocazii cu care echipa de proiect condusă de prof. Anca-Cristina Orleschi îşi propune să dezvolte şi alte subiecte de maxim interes din domeniul acordării primului ajutor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Până la vacanţa de vară, elevii fălticeneni învaţă să acorde corect primul ajutor.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Până la vacanţa de vară, elevii fălticeneni învaţă să acorde corect primul ajutor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei