Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2014 - Anul XIX, nr. 82 (5591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin diplomatic

Posibile colaborări culturale şi economice ale Sucevei cu oraşe din Germania, după vizita ambasadorului german

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava a fost ieri gazda unei delegaţii diplomatice a Germaniei, noul ambasador, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, purtând discuţii prelungite cu primarul Ion Lungu.

„Este cea de-a treia vizită a unui ambasador al Germaniei în ultimii zece ani şi de fiecare dată, discuţiile s-au dovedit benefice municipiului Suceava. I-am făcut o prezentare succintă a municipiului, a proiectelor pe care intenţionăm să le realizăm în perioada următoare, atât ca oraş, cât şi ca membru al Zonei Metropolitane ori pe zona policentrică Suceava – Botoşani. Important este că s-au arătat interesaţi de aceste proiecte, la realizarea cărora am putea colabora cu companii germane cu o mare putere financiară”, a precizat Lungu, după întâlnirea care a durat mai bine de o oră.

Printre proiectele prezentate se numără complexul sportiv care se doreşte să fie amenajat în zona Metro, zona industrială de pe terenurile de la Termica şi noua rută ocolitoare a Sucevei.

„Am fost asiguraţi că proiectele noastre vor fi prezentate comunităţii oamenilor de afaceri germani, care s-ar putea arăta interesaţi să investească în această zonă, pe care ambasadorul Germaniei a considerat-o a fi foarte interesantă. Excelenţa Sa şi-a manifestat interesul mai ales vizavi de potenţialul de dezvoltare a zonei, care are o istorie bogată, atractivă pentru turişti”, a adăugat edilul sucevean.

Discuţiile cu ambasadorul Germaniei au vizat şi colaborarea culturală a Sucevei cu oraşe din Germania, un prim pas fiind făcut recent, prin trimiterea unei delegaţii sucevene la Dusseldorf.

„La întâlnire a fost prezent şi ataşatul cultural al Ambasadei Germaniei în România, care m-a asigurat de sprijinul său în găsirea de noi oportunităţi de colaborare culturală şi economică cu oraşe din Germania”, a mai spus şeful municipalităţii sucevene.

După vizita Excelenţei Sale Wilfred Gruber, în 2004, Sucevei i s-a acordat gratuit, prin Guvernul Germaniei, un milion de euro, pentru a depune documentaţia proiectului ISPA la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posibile colaborări culturale şi economice ale Sucevei cu oraşe din Germania, după vizita ambasadorului german.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Posibile colaborări culturale şi economice ale Sucevei cu oraşe din Germania, după vizita ambasadorului german5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei