Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vinovat

Poliţistul de frontieră Doru Davidean, condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai vechi dosare instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava a ajuns la final. Ieri, Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat şi cu privire la ultimele trei persoane judecate în acest dosar din 2006.

Pentru agentul Doru Mihai Davidean, angajat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, a fost o zi decisivă. Condamnat iniţial de Tribunalul Suceava la 4 ani de închisoare cu executare, Davidean a atacat decizia cu apel. Acesta a fost admis, dar în loc de închisoare cu executare, agentul poliţiei de frontieră a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă, ceea ce înseamnă că Doru Mihai Davidean va fi dat afară de la Poliţia de Frontieră.  El lucra la SPF Brodina, fiind pus la dispoziţie, ceea ce a însemnat că pe tot parcursul procesului nu a beneficiat de anumite avantaje, printre care funcţii de conducere şi acces la informaţii, dar nici dreptul de a purta armament.

Tot ieri, judecătorii s-au pronunţat şi faţă de Ancuţa Bodnar (acum Prepeliţă), de 31 de ani, din Bilca. Condamnată iniţial la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ancuţa Bodnar a primit acum doi ani de închisoare sub supraveghere. De o diminuare a pedepsei a beneficiat şi Liliana Cioată, de 31 de ani, tot din Bilca, care a fost condamnată la un an de închisoare sub supraveghere, faţă de doi ani cu suspendare sub supraveghere cât hotărâse Tribunalul Suceava.

 

Alte 16 persoane, condamnate în luna martie a acestui an

Alte 16 persoane trimise în judecată în acest dosar au fost condamnate cu suspendare în martie anul trecut, soluţiile fiind definitive apoi prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dan Florin Irimescu, de 35 de ani, din Bilca, a fost  condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Mihai Cioată, de 33 de ani, din Bilca, a fost condamnat la doi ani cu suspendare sub supraveghere.

Claudiu Vasile Bodnar, de 31 de ani, din Bilca a primit un an şi opt luni cu suspendare sub supraveghere.

Soţii Mihai Ovadiuc, de 43 de ani, şi Violeta Ovadiuc, de 37 de ani, din Dărmăneşti, au fost condamnaţi şi ei cu suspendare sub supraveghere. Soţul la trei ani de închisoare, iar soţia la un an şi şase luni.

Ovidiu Cornel Vîslă, de 31 de ani, din Frătăuţii Noi, a primit un an de închisoare, Adrian Liviu Horodnic, de 39 de ani, din Frătăuţii Noi, şase luni de închisoare, Ionuţ Sandu, de 26 de ani, din Suceava, a primit zece luni de închisoare, iar Adrian Stăniloiu, de 27 de ani, din Bucureşti, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Lista condamnaţilor îi mai cuprinde pe Dumitru Ciornei, de 52 de ani, din Suceava, cu o pedeapsă de un an de închisoare, dar şi pe Cristian Iulian Girigan, de 32 de ani, din Dărmăneşti, opt luni de închisoare, acestora alăturându-se Dan Bulboacă, de 40 de ani, din Arbore, care a primit şase luni de închisoare, dar şi Vasile Ţicşă, de 41 de ani, din Iaslovăţ, cu zece luni de închisoare.

Doru Andrei Popa, de 23 de ani, din Galaţi, a primit şi el o condamnare de opt luni de închisoare, în timp ce Elena Macoveiciuc, de 22 de ani, din Dărmăneşti, a fost condamnată la un an de închisoare.

 

Pedepsele fostului viceprimar Babalean, contopite cu o condamnare anterioară

În acelaşi dosar a mai fost găsit vinovat şi Mihai Ştefan Babalean, de 44 de ani, fostul viceprimar din Frătăuţii Noi. El a primit o condamnare de 1 an şi 10 luni pentru constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv 2 ani pentru complicitatea la contrabandă. Judecătorii au constatat că infracţiunile sunt comise în concurs cu cele pentru care Babalean a fost condamnat definitiv în septembrie 2010 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât au contopit pedepsele, rămânând în picioare vechea pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare.

 

Pentru ce au fost judecaţi

Potrivit rechizitoriului, capii reţelei erau inculpaţii Dan Florin Irimescu, Mihai Cioată, Claudiu Vasile Bodnar, care ţineau legătura cu cetăţenii ucraineni care le furnizau ţigări de contrabandă, ocupându-se şi de introducerea mărfii ilicite în ţară, precum şi de valorificarea tutunului.

Ştefan Mihai Babalean asigura paza traseelor prin care erau introduse ţigările de contrabandă şi ţinea legătura cu cumnatul său, Davidean, care îi furniza informaţii despre direcţia de deplasare a patrulelor poliţiei de frontieră şi a aparatelor de termoviziune.

Reţeaua, care a fost destructurată în decembrie 2006, a adus prejudicii statului român, prin ţigările aduse ilegal peste fâşia verde, de aproximativ 800.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră Doru Davidean, condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 3242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţistul de frontieră Doru Davidean, condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă cu ţigări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia si politia......care este...!!! trimis de
(25 mar 2014, 11:24:19
Concluzie.... Politia de frontiera si vama...nu face puscarie...! Suspendare...peste suspendare...supraveghere ..de cine...? Rasul curcilor.... Ce-i care vand si intermediaza....primesc opt luni...iar adevaratii infractori ...stau acasa... Sio au bani...ptr inca...2-3 vieti...pe bani iliciti.. Nu am auzit de confiscarea averii...nu am auzit de recuperare de prejudicii... Atat...condamnat cu suspendare...si la furat din nou...! Tara....ulii-ului din Miorita.... de la Lupcina...la Siret..!
2.   ??? trimis de
(25 mar 2014, 14:06:39
nu cumva li sau prescris faptele daca sint din 2006

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei